20 Nisan'da Filyos doğalgaz tesisi açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan TTK'ya 2000 kişinin alınacağı müjdesini duyan Zonguldaklılar mutluluktan havaya uçmuştu. Ancak TTK, 2000 kişilik işçi alımı ilanı için 3 farklı (Zonguldak, Bartın, Karabük) şehirde ilanların açılması ve yaş sınırının 32 olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Zonguldak'ta hali hazırda bir istihdam sorunu varken 2000 madenci alımı bir nebze olsun ilaç olmuştu ancak 2 il daha eklenmesi ve yaş sınırının 32 olması çeşitli tepkilere neden oldu.

35 OLMALI!

35 yaşında olan vatandaşların kısa süren heyecanı büyük hayal kırıklıkları yaşamalarına neden oldu. Zonguldaklılar, gerekli kurum ve kuruluşlardan 2000 kişilik madenci alımının sadece Zonguldak sınırları içerisinde yapılmasını ve yaş sınırının da ortadan kaldırılması konusunda talepkar.

''Topu topu 2000 kişi ve gene başka il ve gene yaş sınırı boşuna yazık ya''

''Oy vericektim vazgeçtim. 32 yaş son ne demek ya? 35 olmalıydı''

''35 yaş olmalıydı oy falan vermeyeceğim''

BİZİM HABERİMİZ OLMUYOR!

Zonguldaklı vatandaşlar tepkilerini dile getirerek ''Bizim Kardemir olsun ya da herhangi bir Karabük Kurumları olsun işçi ilanlarından asla haberimiz olmazken neden bize gelen istihdam çözümü onları da kapsıyor? Karabük'te birisi iş bulacak diye Zonguldaklı vatandaş işsiz kalmamalı'' şeklinde yorumlar yapıldı.

''Bartın olabilir Amasra'da TTK bağlı, Karabük ne alâka? biz Zonguldak gençlerini Karabük Demir Çelik fabrikaları alıyor mu?''

''Karabük ve Bartın, Zonguldak'tan işçi alıyor mu? Her seferinde Karabük ve Bartın'ı işin içine katıyorlar''

92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret! 92 milyon liraya mâl oldu! Taşınan o müdürlüğe milletvekilinden sürpriz ziyaret!

''Karabük ve Bartın az olmuş, Türkiye geneli yapın''

''Karabük'te işçi alımı olunca Zonguldak'ın haberi olmuyor. Karabük ne alaka orayı katıyorlar?''

''Karabük ve Bartından alıp neden Zonguldak’ın halkının kakkına giriyorsunuz? Neden sadece Zonguldak değil? Karabük Demir Çelik fabrikasına Zonguldak’tan işçi alımı yapıyor mu soruyorum sizlere ? Ey Zonguldak milletvekilleri sessiz kalmayın. Zonguldak halkının, Zonguldak gençlerinin hakkknı savunun artık…''

''Merhabalar, bu alım işlemleri niye Karabük ve Bartın bölgesinden alınıyor? Niye Zonguldak İli ve çevresinden olmuyor? Sanki burada işsiz vatandaşlarımız yokmuş gibi bence bu tamamen oy alabilmek için yapılan bir hamledir''

14 MAYIS GENEL SEÇİMLERİNE DE YANSIDI!

Zonguldaklı vatandaşlar Zonguldak'ı kapsaması gereken alımların 3 şehire birden açılmasının ve yaş sınırının sebebini 14 Mayıs Genel Seçimleri olarak gösterdi.  Bu yaptıklarının daha çok oy kaybına neden olacağını belirterek ''Bu şartlarda benim oyumu alamazlar, benim hakkımı başka şehrin vatandaşına vermemeliler'' dedi.

''Oy vericektim vazgeçtim. 32 yaş son ne demek ya? 35 olmalıydı''

''35 yaş olmalıydı oy falan vermeyeceğim''

Editör: Emre Sürücü