Zonguldak’ın şehir merkezindeki Belediye Bulvarı’nda (halk dilinde genellikle Acılık Caddesi diye biliniyor) Acılık Hz. Ali Cami’nin cemaati, ibadet ettikleri caminin yakınındaki yeşil alanda içki içildiğini dile getirmelerine rağmen Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in bugüne dek olumlu adım atmamasından muzdarip olduklarına dikkati çektiler.

Whatsapp Image 2024 08 29 At 12.07.53

“3,5 aydır tık yok, CİMER’e bildireceğiz”

Bir grup cami cemaati, gazeteci Orhan Akyüz’e yaptıkları açıklamada, şöyle konuştular:
“Buradaki yeşil alan halkımızın oturabileceği, dinlenebileceği, nefes alabilecekleri yer olarak oluşturulmasına rağmen ne yazı ki özellikle akşam saatlerinde farklı amaçlarla kullanıldığına zaman zaman şahit olduğumuz gibi çok sayıda vatandaşlardan da şikayetler var. Olacak iş değil, ibadet edilen caminin hemen yanında içki içilmesi akıllara ziyan. İnanın ki bu insanlara bir şey de söylenmiyor, çünkü olumsuz bir tepkiyle karşılaşacağımızdan endişeye duyuyoruz. Yaklaşık 3,5 ay önce bu sıkıntılı durumu basın yoluyla yeni belediye başkanı seçilen sayın Tahsin Erdem’e duyurmuştuk. Fakat şu ana kadar tık yok. Yerel yönetimden ses çıkmadığı takdirde durumu CİMER’e  (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) bildireceğiz. Bu durum kabul edilecek gibi değil. Sayın başkana son çağrımız, soruna çözüm bulmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Aksi takdirde son çaremiz CİMER olacak.”

Whatsapp Image 2024 08 29 At 12.07.53 (1)

Çağrımız kulak arkası edilmesin

Zonguldaklı Genç Girişimciden Yeni Kafe...İnci Kafe Öğrencilerin Gözdesi Oldu! Zonguldaklı Genç Girişimciden Yeni Kafe...İnci Kafe Öğrencilerin Gözdesi Oldu!

Cami cemaati, çağrılarının kulak arkası edilmesini istemediklerine dikkati çekerek, “Bugün bizlerin sizlerden toplum adına isteğimiz var, yarın da sizlerin (Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem) bizlerden şahsınız adına istekleriniz olacağı aşikar. Geliniz serzenişimize kulak veriniz, buradaki yeşil alanı kaldırınız ve kötü amaçlı kullananların önünü keserek insanların oturabileceği mekan oluşturunuz. Eda ettiğimiz akşam ve yatsı namazlarımızın ardından camiden çıktığımız zaman caminin yakınındaki yeşil alanda içki içildiğine şahit olmak istemiyoruz. Cami yanında içki içilemez diyoruz.”

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz