BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in göreve başlamasıyla birlikte aktif hale gelen ve son üç yıldır düzenli olarak yapılan tarama anketleri ile merkez, öğrencilerin ruh sağlığı ve rehberlik ihtiyaçlarını belirlemeyi amaçlıyor. Bu yılki ankete 23.542 öğrenci katılım gösterdi.

Whatsapp Image 2024 10 25 At 12.42.08

Psikolojik Destek ve Rehberlik Hizmetleri Ücretsiz Sunuluyor

BEÜ PDR Merkezi Müdürü Doç. Dr. Okan Bilgin, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in desteğiyle hayata geçirilen merkezde öğrencilere ücretsiz psikolojik danışmanlık sağladıklarını belirtti. Bilgin, “Öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunarak iyileştirici rehberlik hizmetleri sunuyoruz. Mayıs 2022’den itibaren toplam 1.326 öğrenciye bireysel destek verdik ve ihtiyaç halinde öğrencilerimizi üniversitenin Psikiyatri Servisi’ne yönlendiriyoruz” dedi.

Önleyici Rehberlik Çalışmaları İle Sağlıklı Bir Kampüs Ortamı Hedefleniyor

PDR Merkezi, öğrencilerde olası sorunları önceden tespit etmek için her yıl başında tarama anketleri düzenliyor. Bilgin, bu yılki ankette ihtiyacı olduğu belirlenen öğrencileri merkeze davet ettiklerini ve çeşitli farkındalık seminerleri ile öğrencilerle buluştuklarını belirtti. “Bugüne kadar 26 seminer düzenledik; amacımız, öğrencilerimizin sadece akademik değil, sosyal, psikolojik ve duygusal gelişimlerini de desteklemektir” ifadelerini kullandı.

Çekimleri Zonguldak’ta yapıldı! Yeni klibi yayında Çekimleri Zonguldak’ta yapıldı! Yeni klibi yayında

“Rektörümüzün Destekleriyle Hizmetlerimizi Genişletiyoruz”

Öğrencilerin sağlığına verdikleri önemin altını çizen Doç. Dr. Bilgin, PDR Merkezi’nin çalışmalarına her zaman destek olan Rektör Özölçer’e teşekkür etti. Bilgin, “Rektörümüzün vizyonu doğrultusunda öğrencilerimizin kampüs yaşamında kendilerini daha güvende ve desteklenmiş hissetmeleri için çalışıyoruz. Merkezimizin verdiği hizmetler, öğrenci merkezli bir yönetim anlayışının yansımasıdır” diyerek BEÜ PDR Merkezi’nin gelişim ve destek hedeflerini vurguladı.

Editör: Aybüke Ünal