BEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Zengin Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hamza Çeştepe, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

TUSAŞ Terör Saldırısı Sonrası Zonguldak Havalimanı alarm verdi! TUSAŞ Terör Saldırısı Sonrası Zonguldak Havalimanı alarm verdi!

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile Başladı

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açıldı. Ardından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan Yerleşkesi’ne düzenlenen terör saldırısına kınama mesajı iletildi.

Cumhuriyetin Tarihsel Süreci ve Gelişimi Anlatıldı

BEÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Melek Toparlak Şahin, “Cumhuriyet: Geçmişten Geleceğe 101 Yıl” başlıklı sunumunda Osmanlı’nın son döneminden Cumhuriyet’in ilanına kadar uzanan siyasi ve toplumsal gelişmeleri katılımcılarla paylaştı. Toparlak Şahin, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kültür, toplum ve ekonomi alanlarında meydana gelen değişimlerin Türkiye’ye kazandırdığı olumlu etkileri günümüzden örneklerle anlattı.

Sunuma Yoğun İlgi ve Teşekkür Belgesi

Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen sunumun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Öğr. Gör. Dr. Melek Toparlak Şahin’e teşekkür belgesi takdim etti. Karasu, etkinlik vesilesiyle tüm katılımcıların ve yurttaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi