"Harmanlanmış Yeni Model ile Verilen Afet Eğitim Programının Hemşirelerin Bilgi, Beceri, Hazıroluşluk Düzeylerine Etkisi: Randomize Kontrollü Çalışma" başlıklı bu çalışma, TÜBİTAK’ın 1001 Programı kapsamında kabul gördü.

Proje Ekibinde Uluslararası Katılımcılar Yer Alıyor

Altı üniversiteden sekiz araştırmacının yer aldığı projede, Prof. Alison Hutton (Western Sydney University), Prof. Dr. Fahriye Oflaz (Koç Üniversitesi) gibi uluslararası isimler de bulunuyor. Proje, hemşirelerin afet durumlarında ihtiyaç duydukları bilgi ve beceri düzeylerini artırmayı hedefliyor.

Rektör Özölçer’den Tebrik Mesajı

BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin sağlık alanındaki akademik başarılarına dikkat çekerek, projede emeği geçen tüm araştırmacıları tebrik etti. Rektör Özölçer, bu tür projelerin hem bilim dünyasına hem de topluma katkı sağladığını belirterek, “Afet eğitiminde farkındalığın artması ve hemşirelerin hazırlık düzeylerinin yükseltilmesi adına bu çalışmanın önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” dedi.

FOCUS’24 Kongresi Açılış Töreni Zonguldak'ta Gerçekleşti... FOCUS’24 Kongresi Açılış Töreni Zonguldak'ta Gerçekleşti...

Yenilikçi Model, Sağlık Alanında Farkındalık Yaratacak

Proje, hemşirelerin afet durumlarına hazırlıklı olmalarını sağlarken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin toplum sağlığı alanındaki çalışmalarına da katkı sunmayı amaçlıyor. Üniversitenin sağlık alanında güçlü araştırma faaliyetleri sürdürdüğünü belirten yetkililer, bu tür projelerin, sağlık alanında fark yaratma adına önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Haber Merkezi