Belediye Başkan Erdem’den halk otobüsü açıklaması!
“Sürekli 65 yaş ve üstünü taşıdıklarından kar edemiyorlar”

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri, sürekli 65 yaş ve üstünü taşıdıklarından kar edemiyorlar” dedi.

Belediye Başkanı Erdem, gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Daha önceki açıklamanızda Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin mazot desteğinin uzun süreli devam edemeyeceğini, belediyenin çok fazla borcu olduğunu, bu yüzden taşımacılığı kendi imkanlarınızla yaparak kalıcı çözümler üreteceğinizi söylemiştimiz. Söz konusu otobüs  firmasıyla sözleşme devam edecek mi? Son durum hakkında bilgi verebilir misiniz?” şeklindeki sorusunu yanıtladı.

“FİRMA BİR ARA BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ, ŞU AN SIKINTI YOK”

Başkan Erdem, şöyle konuştu:
“Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü taşıyıcı firma bir ara bırakmayı düşündüğünü söylemişti, ama şu an için böyle bir sıkıntı yok, devam edecek, öyle görünüyor.
Zaman zaman hareket saatlerinde gidilmediği, gelinmediği yönünde şikayetler alıyoruz, bu konuda da ilgililere gerekli uyarıları yapıyoruz. Şu bir gerçek ki mevcut firmanın yanı sıra her kim tarafından 
burada yolcu taşınırsa taşınsın kar etmediğini biliyoruz.”

Whatsapp Image 2024 07 03 At 11.37.43

“EMEĞİN BAŞKENTİNDEN EMEKLİNİN BAŞKENTİ OLDUK, OTOBÜSLER SÜREKLİ 65 YAŞ VE ÜSTÜNÜ TAŞIDIKLARINDAN KAR EDEMİYORLAR”

Sapça’da kaza! Ekipleri sevk edildi Sapça’da kaza! Ekipleri sevk edildi

Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü işletmeciliği yapan firmanın yaptığı işten kar edemediğine dikkati çeken Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Yani hemen işi siyasete çevireyim, ‘emeğin başkentinden emeklinin başkenti olduk’, bunun da anlamı ne? 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsü sürekli taşıyor, dolayısıyla kar elde edemiyor, sıkıntı bu… Bizde belediye olarak aylık 13 bin litre Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüslerine yakıt sübvanseye ediyoruz. Neden? Bu emeklilerimiz için devletimizin verdiği miktar (yakıt) kesinlikle firmanın taleplerini karşılamıyor da ondan…
Dolayısıyla onlarda yolcu sayısı ya da nüfus yoğunluğu az bölgelere çoğu zaman gitmemeyi tercih ediyorlar, ama bizde devamlı uyarıyoruz.”

Whatsapp Image 2024 07 03 At 11.38.03

Muhabir: Orhan Akyüz