Bu nasıl iş? Bu nasıl iş?

Belediye Başkanı Erdem, gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Sayın başkan, mezarlıkların son durumu nedir? Asri Mezarlığı’nın hemen hemen doluluğundan dolayı Kırat Mezarlığı oluşturuldu. Burası ihtiyaca cevap veriyor mu vermiyorsa bir planınız var mı? Değerlendirmede bulunmak ister misiniz?” şeklindeki soruyu yanıtladı.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILIN BUGÜNÜNE KADAR YETERLİ MEZARLIK ALANIMIZ VAR”

Başkan Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Kırat’taki (Kırat Mezarlığı) tahmini 1000 kişilik, o talebi karşılıyoruz, ama şimdi yeni mezarlık alanı oluşturulması için orman işletmesiyle (Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü) görüşmelerimiz var, onlar kesimlerini yapacaklar, bizler de sedlerini yapacağız. Çünkü önümüzdeki yılın (2025) ancak bugününe kadar yeterli mezarlık alanımız var.”

Whatsapp Image 2024 07 12 At 12.59.29 (1)

“MEZARLIKLAR İÇİN YETERLİ ALAN SAĞLANMALI”

Görüşlerine başvurduğumuz bazı vatandaşlar da artan mezarlık alanı
ihtiyacını çözmeye yönelik politikaların geliştirilmesini, mezarlıklar için yeterli alanın sağlanmasının da kaçınılmaz olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
“Kırat Mezarlığı’nın, kapasitesini yavaş yavaş doldurduğunu duyuyoruz. Kısa sürede oluşturulmasına kanaat getirdiğimiz yeni mezarlık alanında ise defin işlemleri bir bütün halinde ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmeli. Kesinlikle büyük olmak üzere merkezi mezarlık projesinin hayata geçirilmesini istiyoruz. Mezarlıklara hassasiyet gösterilmeli, buralar bizlerin tarihidir.”

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Orhan Akyüz