Uzmanlar, sıfır ve ikinci el araç almak isteyenleri, "Tam zamanı" diyerek uyarıyor. 9 gün sonra yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerle birlikte, otomobil fiyatlarının önemli ölçüde artması bekleniyor. Şu anki kampanyalar, araç sahibi olmak isteyenlere son fırsat olarak sunuluyor.

Bayilerden Büyük İndirim Kampanyaları

Yakında yürürlüğe girecek olan otomobil yönetmeliği, üst düzey güvenlik önlemlerini standart hale getiriyor. Bu düzenleme öncesinde, galeriler ellerindeki mevcut araçları satmak için büyük indirim kampanyaları başlattı. Yeni yönetmelik gereği, araçlarda geri dönüş kamerası, park sensörü, hız sabitleyici gibi birçok özellik zorunlu hale gelecek. Bu nedenle, mevcut araçlar daha uygun fiyatlarla alıcı buluyor.

Yeni Düzenleme Araba Fiyatlarını Artıracak

Emeklilik İçin Yaş ve Gün Şartları Değişti! SGK Yeni Düzenlemeleri Duyurdu Emeklilik İçin Yaş ve Gün Şartları Değişti! SGK Yeni Düzenlemeleri Duyurdu

Yeni düzenleme, Türkiye'de üretilecek ve satışa sunulacak sıfır araçlar için geçerli olacak. Bu araçlar, sürücü yorgunluk algılama sistemi, ani frenleme sistemi, kaza önleyici çarpışma sensörleri ve kör nokta uyarıcı sistemler gibi gelişmiş güvenlik özelliklerini barındıracak. Bu yeniliklerin fiyat artışına yol açacağı belirtiliyor. 31 Ağustos'a kadar, bu özellikleri içermeyen araçlar için uygun fiyat ve taksit seçenekleri sunuluyor. Bayiler, %20'ye varan indirimlerle birlikte çeşitli ek kampanyalar düzenleyerek, araçlarını ellerinden çıkarmaya çalışıyor.

Gündem Haberleri

Kaynak: Haber merkezi