Alaplı'nın İsafakılı Köyü ile Durabeyli Mahallesi arasındaki ana yolda meydana gelen iki ayrı heyelan, bölgede büyük tehlike oluşturuyor. Özellikle yağışlı havalarda, yumuşak zemin nedeniyle sık sık göçükler meydana geliyor ve bu durum, her geçen gün daha da riskli hale geliyor.

I M G 5815

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Gece Saatlerinde Tehlike Daha Büyük!

Heyelanların yaşandığı bölgenin tam bir virajda bulunması, özellikle gece saatlerinde tehlikenin boyutunu artırıyor. Yol, hem yoğun bir trafik akışına sahip hem de birçok köy yolunun bağlantı noktası konumunda. Günde yüzlerce aracın geçtiği bu yol, heyelan riski nedeniyle sürücüler için büyük bir tehlike arz ediyor.

Vatandaşlar Kalıcı Çözüm Bekliyor

Vatandaşlar, yolun tehlikeli olduğunu bildiklerini ancak dışarıdan gelen sürücülerin bu durumu bilmediğini vurguluyor. Özellikle kış aylarının yaklaştığı şu günlerde, yumuşak zeminin daha fazla tehlike yaratacağından endişe eden vatandaşlar, yetkililerden acil ve kalıcı bir çözüm bekliyor. "Yolun altı uçurum, bir araç aşağıya düşerse kurtulma şansı çok düşük" diyen vatandaşlar, olası bir facianın önüne geçilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirtiyor.

Muhtar Kaçar, "Kalıcı Çözüm Şart"

İsafakılı Köyü Muhtarı Mehmet Kaçar, konuyla ilgili gerekli başvuruların yapıldığını ve yetkililerin durumu incelediğini açıkladı. Muhtar Kaçar, ana yolda olası bir kazanın yaşanmadan önce, kalıcı bir çözümün bir an önce devreye sokulmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Fedai Kaçar