Atın sahibi Bülent Temel'in anlattığına göre, Bozbey, "Allah" kelimesini duyduğunda şaha kalkıyor. Temel, bu özel komutu Bozbey'e canını yakmadan öğrettiğini belirtti.

ÖZEL EĞİTİM YÖNTEMİ

Mudurnu-Bolu yolu üzerinde bulunan çiftlikte Bozbey ile ilgilenen Bülent Temel, "Normalde dizgini, hayvanın ağzına vurarak ya da ayaklarına topluk takarak şaha kaldırırlar ama ben canı yanmasın diye bunların hiçbirini yapmadım. 'Allah' kelimesine alıştırdım. Allah kelimesini duyduğu zaman şaha kalkar" dedi.

BOZBEY'İN EĞİTİMİ

Bülent Temel, Bozbey ile kurduğu özel bağı şöyle anlattı: "Kalan ömrümüzü atlarla tamamlayacağız. Bozbey, diğer atlardan çok farklı. Bozbey'e bazı şeyleri eğitimle öğrettik. Zaten onun da içinde vardı. Bozbey'e yalnızca nerede kalkması gerektiğini, hangi komut ile hareket etmesi gerektiğini öğrettik. Ondan sonra ödülünü alır benden, komut bekler."

LGS'de Türkiye birincisi oldu! LGS'de Türkiye birincisi oldu!

TEK BAŞINA BİR ORDU

Bozbey'in diğer atlardan farklı bir karaktere sahip olduğunu belirten Temel, "Bozbey bana geldiğinde 7 yaşındaydı. Şu an 13 yaşına girdi. Biz 9 tane atımızı bahçeye salarız ama Bozbey'i içlerine salamayız. Kendinden sonra gelen atların hiçbirini kabullenmedi, hiçbirini istemiyor. Tek başına bir ordu diyebilirim Bozbey için. Onun karakterinde var, diğer gelen atlara hemen hüküm kurmaya çalışıyor. Diğer atlara zarar vermemesi için Bozbey'i tek başına salarız."

ÖDÜLÜNÜ ALDIKTAN SONRA DOLAŞIYOR

Temel, Bozbey'in özgürlüğüne düşkün olduğunu ve diğer atlardan ayrı tutulduğunu vurguladı: "Diğer atlar otlar, dolaşır, ondan sonra Bozbey çıkar. Dolaşır gezer, fazla uzaklaşmaz zaten. Ara sıra restoranın oraya gelir. Benden ödülünü alır ve tekrar başlar bahçede otlamaya."

Bolu Haberleri

Editör: Aybüke Ünal