Zonguldak’ta Belediye Başkanlığı yarışını kazanmak için 3 koldan müthiş bir yarış başladı.

3 koldan dedik.

Nedeni gayet açık.

Zonguldak’ın yıllardır tek gerçeği olan AK Parti-CHP gerek genel seçimlerde ve gerekse yerel seçimlerde başarı oranı diğer partilere göre üst düzeyde olduğundan 31 Mart’ta da bu gerçeğin değişmesi çok zor görülüyor. Başlıca sebebi budur.

Seçime girecek olan diğer partileri neden “bu yarışın içine koymadın” şeklinde eleştiriler olabilir onların da kendi güçleri oranında oy aldıkları zaten bellidir. Saygı çerçevesi bir yana gerçekler anlamında yorum yapmanın daha doğru olduğunu ifade etmek lazım.

CEM DERELİ SAADET

AK Parti-CHP arasına bir de Saadet Partisi Başkan adayı olan iş insanı Cem Dereli’yi de eklemek istedim. Cem Dereli gerçekten Zonguldak’ta yaptığı açıklamalar ve projeleriyle ve özellikle de Zonguldak Kömürspor’u 3 yılda Süper lige çıkartma sözü ile kamuoyunda ses getirdi. Ve bunu da noter huzurunda kayıt altına alacağının altını çizdi.

Dereli, “Hak ettiğin yaşam bu değil. Başka bir Zonguldak” sloganı ile seçim yarışı içinde.

Bilindiği gibi Zonguldak Kömürspor şehrimizin kırmızı çizgisidir ve binlerce büyük bir taraftar grubu vardır. Takımın durumu da hiç iç açıcı değildir kümede kalmak adına çırpınmaktadır. Bu anlamda Cem bey puan kazanmaktadır. Bu hamlesi seçim kazanmasına yeterli olur mu bunu sandık sonuçları ortaya çıkartacaktır ama Dereli’yi bu yarışın içinde tutmamak hata olur diyorum. Saadet Partisi’nin oylarını ciddi şekilde yükselteceğini söyleyebilirim. Ona da buradan başarılar diliyorum.

Şimdi gelelim seçimlerin en iddialı 2 partisi AK Parti ve CHP’ye…

SELİM ALAN-CUMHUR İTTİFAKI

AK Parti Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan 5 yılını doldurmak üzere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine bir 5 sene daha onay vererek aday gösterdi. Selim Alan da seçim startını vererek sıkı bir şekilde tüm ekibiyle birlikte çalışmalarına başladı.

AK Parti’nin önemli bir avantajı da MHP ile ittifak yaparak “CUMHUR ittifakı” adı altında avantajlı şekilde seçime girecek. Bu avantaj sandıkta nasıl sonuçlanacak bunu hep birlikte göreceğiz.

Başkan Alan’ın seçim çalışmalarını sosyal medyadan izliyorum. Her gittiği yerde ilgi ve alaka görüyor. Yatırımların devam etmesi için vatandaşlardan bir 5 sene daha destek istiyor. Mahalle-cadde-sokak-iş yerleri demeden her koldan ortağı MHP ile birlikte elinden geleni yapıyor. Gerçekten bu seçim yarışının sonunu çok merak ediyorum.

TAHSİN ERDEM VE CHP

Her zaman ifade ettiğimiz bir gerçek var ki CHP Zonguldak’ta her zaman iddialı bir partidir. Bunu geçmiş seçimlerde de gördük. 2109 seçiminde aday krizi yaşandı ve CHP seçmenlerinin sandığa gitmemesi Selim Alan’ı başkan yaptı. Bu defa ön seçimi kazanan Tahsin Erdem bu kriz dışında aday gösterilerek seçim yarışına başladı. CHP kanadı kendinden öylesine emin ki, 31 Mart akşamı Belediyeyi tekrar CHP’ye kazandıracaklarını ısrarla açıklıyorlar.

İddialı olmak elbette önemlidir. Vatandaşın bu durumda nasıl bir tablo ortaya çıkartacağı ve kimi başkan yapacağı inanın tam bir kapalı kutudur. Ben bu maçın sonucunu şudur diyemiyorum ama bu maç 0-0 başladı ve 31 Mart’ın hakemi olan vatandaş son düdüğü çalarak sandıkta maçın sonucunu belirleyecektir.