Beş gün süren çalışma sonucunda evden 42 kamyon dolusu çöp çıkarıldı. Hijyen ve yaşam şartlarının sağlanması için çalışmalar başlatılırken, aile bireylerine sosyal ve psikolojik desteğin yanı sıra öz bakım hizmeti verileceği açıklandı.

I M G 4806

Başkan Özlü’nün Girişimleriyle Başlatıldı

Düzce Belediyesi hizmet alanına yeni dahil olan Gökçe Mahallesi'nde, 20 yıldır sorun oluşturan ve şikayet konusu olan çöp ev, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle boşaltıldı. Beyaz Masa hattına yapılan ihbar sonrası Zabıta ekipleri tarafından evde yapılan incelemede, anne baba ve üç çocuktan oluşan, bazıları zihinsel engelli beş kişilik ailenin, çöplerle ve hayvanlarla iç içe sağlıksız şartlar altında yaşadığı tespit edildi.

I M G 4803

Sağlık Müdürlüğü İncelemesi ve Hıfzıssıhha Kurulu Kararı

Trajik durum üzerine Başkan Faruk Özlü’nün talebiyle Sağlık Müdürlüğü’nden inceleme yapılması istendi. Halk sağlığına aykırı durumların belirlenerek raporlanması sonrası Zabıta Müdürlüğü’nün takibini sürdürdüğü iki aylık süreç sonunda Düzce Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu’ndan evin boşaltılması kararı çıkarıldı.

I M G 4802

Ekipler Yoğun Temizlik Çalışması Yaptı

Temizlik İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve jandarma ekipleri evin temizlenmesi için görevlendirildi. Öncelikle evdeki aileyi, 11 köpeği, 20’ye yakın kediyi, çok sayıdaki tavuk ve civcivi ev dışına çıkaran ekipler, maskeler ve eldivenler takarak temizlik çalışmalarına başladı. Beş gün süren çalışma sonunda iki katlı evden ve bahçesinden 42 kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

I M G 4807

Hayvanlar Veteriner Kontrolüne Alındı

Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta kestane el yakıyor! Zonguldak, Kastamonu, Sinop'ta kestane el yakıyor!

Aile ile iç içe yaşayan köpekler Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince alınarak genel kontrolleri yapılmak üzere Düzce Belediyesi Hayvan Konukevi’ne götürüldü. 11 köpeğin yeni bir düzen kurulana kadar konukevinde bakım altında olacağı ve ardından aileye geri verileceği açıklandı.

I M G 4808

Hijyen ve Yaşam Şartları Sağlanıyor

Çöpten arındırılan evde, hijyen ve yaşam şartlarını sağlamak üzere tadilat ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Öz bakım, düzenli temizlik ve günde iki öğün sıcak yemek hizmetlerinden yararlandırılacak beş kişilik aile bireylerine, sosyal ve psikolojik destek verileceği açıklandı.

I M G 4805

Mahalle Sakinlerinden Teşekkür

Mahalle sakinleri, 20 yıldır çöp biriktirilen ve etrafa kötü koku yayan evin temizlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Başta Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü olmak üzere belediye ekiplerine teşekkürlerini ilettiler.

I M G 4806

Düzce Haberleri

Editör: Aybüke Ünal