26 Haziran 2024 tarihinde Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın 3. Katında KOSGEB uzmanı Soner Kaynar’ın sunumlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Destek programının İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği olmak üzere iki ana başlıktan oluşan programın detayları anlatıldı.

Toplantı öncesi açılış konuşmasını yapan Zonguldak TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya “Bugüne kadar girişimcilik alanında çok önemli destekler vererek hizmet, ticaret, imalat ve bilişim alanlarda yeni işletmelerin kurulmasına, kurulduktan sonra da bu işletmelerin geliştirilmesine ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlayan KOSGEB, Girişimcilik Desteklerini bugünkü şartlara göre tekrar güncelledi. Desteğin üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı.” dedi. Yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından ZTSO Üyesi katılımcıların destekle ilgili merak ettikleri ve soruları yanıtlandı.

İş Kurma Desteği kapsamında, girişimcilere geri ödemesiz olarak yüzde 100 destek sunuluyor. Gerçek kişi statüsünde kurulan işletmelere 10 bin TL, sermaye şirketi statüsünde kurulanlara ise 20 bin TL kuruluş desteği veriliyor. Genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olan girişimcilere ise ek 10 bin TL destek sağlanıyor. Ayrıca, işletmenin personel giderlerine, vergi mükellefiyetinin devamı şartıyla üç yıl boyunca destek veriliyor.

Zonguldak Bartın ve Karabük'ü üçe katladı! Zonguldak Bartın ve Karabük'ü üçe katladı!

İş Geliştirme Desteği ise, 1,5 milyon TL üst limit dahilinde, yüzde 80 oranında geri ödemeli olarak sunuluyor. Bu destek kapsamında işletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve çeşitli hizmet alım giderleri destekleniyor. Geri ödemeler, 36 aylık program süresinin sonunda başlayacak. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, girişimcileri ve iş fikri olan girişimci adaylarını bu desteklerden yararlanmaya davet etti ve ilgilenen herkesi daha fazla bilgi almak üzere odaya başvurmaya çağırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ