Zonguldak'ta su arıtma cihazı satan firmaların, özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşlara baskı kurarak satış yapmaları gündemde.

Tüketici Hakları Derneği, bu durum karşısında vatandaşları dikkatli olmaları ve 14 günlük cayma süresini kaçırmamaları konusunda uyardı.Yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

"Son günlerde kentte ve ilçelerde yaşanan. İşyeri Dışında kurulan sözleşmelerle SU ARİTMA CİHAZİ Satan firma değişik vaadlerde bulunarak özelikle evlerde tek yaşayan ve yaşlı olanlara sözleşme imzalatarak satış yapmaktadır. Sonuçta yasal olarak izin belgesi olduğu için 14 günlük Cayma süresini kaçıran tüketiciler. Bu sözleşme gereği bedeli ödemek zorunda kalacaklardır.
Biz Tüketici örgütü olarak bu konuyu gündeme getiren girişimlerde bulunan Yeşil Mahalle Muhtarı Sayın Ahmet KUZGUN 'a teşekkür ediyoruz. Ayrıca Zonguldak Belediyesinin açıklamasını da yerinde buluyoruz.

Bu Firmadan Su arıtıcı cihazı alan memnun olmayan tüketiciler.  Mutlaka 14 günlük süre dolmadan ilgili firmaya iadeli Taahhütlü bildirimde bulunsunlar. Aksı durumda süre dolduktan sonra bir hak elde edemezler .

Tekneler limana kaçıyor! Tekneler limana kaçıyor!

Dernek olarak konuyu takip ediyoruz. Vatandaşlar gerekirse derneğimize başvurarak destek talebinde bulunabilirler."

Kaynak: HABER MERKEZİ