Gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkilerin önüne geçmek amacıyla alınan bu kararla, belde turizminin ön planda tutulması hedeflendi. Belediye Meclisi'nde yapılan oylamada, CHP'li üyelerin oy çokluğuyla kabul edilen karara, AK Partili ve aynı zamanda müteahhit olan Belediye Meclis Üyesi Kadem Sürül ise çekimser kaldı.

Belediye Meclisi'nden Turizmi Destekleyen Adım

Geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclis toplantısında, Filyos beldesinde devam eden inşaat faaliyetlerine yasak getirilmesi kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Erol Acar’ın yönettiği toplantıda, inşaatların gürültü, çirkin görünüm ve çevre kirliliği gibi olumsuz etkileri nedeniyle böyle bir adım atıldığı belirtildi. Turizm sezonunda beldenin nüfusunun 15-20 binin üzerine çıktığı ve bu yasağın, hem ziyaretçilerin hem de belde halkının huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla alındığı ifade edildi.

Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı! Öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Genelgesine Dayanarak Alınan Karar

Filyos Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 2015/3 Sayılı Genelgesi’ni referans alarak inşaat faaliyetlerine sınırlama getirdi. Buna göre, her yıl 15 Mayıs - 30 Eylül tarihleri arasında hafta içi 08:00-20:00, hafta sonları ise 10:00-19:00 saatleri arasında inşaat çalışmaları yasaklandı. Karara uymayanlar hakkında ise cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

Resmi Açıklama

Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Beldemiz turizm potansiyeli olan yaz sezonunda dışarıdan gelen ziyaretçiler ile birlikte mevcut nüfus yoğunluğu 15-20 binin üzerine çıkmaktadır. Beldemizde turizm sezonunda dışarıdan gelen ziyaretçi, misafirler ile mevcut ikamet etmekte olan vatandaşlarımıza daha sakin, huzurlu ve sağlıklı bir ortam sağlanması amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nün 2015/3 Sayılı Genelgesine istinaden, Belediyemiz sınırları içerisinde yürütülen, gürültü, çirkin görünüm ve çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan inşaat faaliyetlerine ait çalışmalarının, her yıl 15 Mayıs 30 Eylül tarihleri arasında hafta içi saat: 08:00 ile 20:00, hafta sonları için saat: 10:00 ile 19:00 saatleri arasını kapsayacak şekilde yasaklanmasına, uymayanlar hakkında yapılacak cezai işlemlerin tespiti ve düzenlenmesi ile ilgili Belediye Encümenine yetki verilmesine, yapılan işaretle oylama neticesinde; Meclis üyesi Kadem Sürül'ün (çekimser), diğer meclis üyelerinin (kabul) oylarıyla belediye meclisimizce oy çokluğu ile karar verilmiştir."

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Bülten