Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği ile ilgili yaptığı son kontroller sonucunda kamuoyunu bilgilendirdi. 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31. maddesinin 6. fıkrası uyarınca, bakanlık tarafından elde edilen bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı. 

Taklit ve Tağşiş Yapılan Ürünler Açıklandı

Bakanlığın, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik’in 8. maddesi gereğince, laboratuvar sonuçları ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yem ürünlerinin bilgileri de kamuoyuyla paylaşılıyor. Zonguldak'ta üretildiği belirlenen ürünün sağlık açısından ciddi tehlike oluşturduğunun altı çizildi.

Zonguldak’taki Firmanın Ürünü Tehlike Saçıyor

Zonguldak'ta bulunan" Üçüz Gıda" isimli firmada yapılan denetimlerde, taklit ve tağşiş yapılmış ürünlere rastlandı. Laboratuvar testleri sonucunda “Doruk Piliç Salam Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti” ürününde sağlık açısından tehlikeli değişiklikler tespit edildi. 

Kamuoyuna Önemli Uyarı

Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşları bu tür ürünlere karşı dikkatli olmaya çağırırken, sağlığını tehlikeye atacak şekilde bozulmuş veya değiştirilmiş gıda maddelerinin tüketilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Bakanlık, bu ürünlerin yanı sıra tüm gıda maddelerinin güvenliğinin sağlanması için denetimlerini artırmaya devam edecek.

Kent Lokantasından üzücü haber! Kent Lokantasından üzücü haber!

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Ersin Turan