ZONGULDAK

Zonguldak'ta patlama! Asfaltı söktü!

Zonguldak’ta, yaşanan patlamayla asfalt yerinden söküldü.

Abone Ol

Apartman yüksekliğinde tazyikli su!
Su borusu patladı, tazyikli su asfaltı söktü!

Zonguldak’ta, su borusunun patlamasıyla fışkıran tazyikli suyla asfalt yerinden söküldü.


Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, bir vatandaşın whatsApp üzerinden gönderdiği fotoğraflar ve bilgide, merkez ilçeye bağlı Tepebaşı Mahallesi’nde dün akşam su borusu patladı, fışkıran tazyikli suyla bazı evler ile yollar hasar gördü.

“Asfalt sökülmüş ve yarık oluşmuş, patlayan suyun tazyiki apartman yüksekliğinde”

Bilgi notunda su patlamasıyla ilgili şöyle denildi:
“Geceleyin yaşanan bu olumsuzluk karşısında çok sayıda evi ciddi anlamda su bastığını öğrendik, suyun yol açtığı olumsuzluklardan dolayı yoldaki güzelim asfalt yerinden sökülmüş, bazı yerlerde de yarıklar oluşmuş. Böyle istenmeyen durumlarda insanların malları zarar görüyor, milli servetimiz de heba oluyor işte. Gün ağarınca hasarın boyutları belli oldu. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi patlayan su borusundan fışkıran tazyikli su neredeyse apartmanın yüksekliğine ulaşacak,  metrelerce yüksekliğe fışkıran tazyikli su nedeniyle bazı dairelerin olumsuz etkilendiği konuşuluyor.”


Yol kullanılamaz durumda

Bu arada tahrip olmasından dolayı geçici olarak kullanılamayan yol güzergahına yetkililer tarafından şerit çekildiği, duba konularak tedbirler alındığı görüldü. 

İnağzı-Kilimli ana su borusu hattı patlamış

Zonguldak Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece henüz bilinmeyen nedenden dolayı merkez ilçeye bağlı İnağzı Mahallesi ile Kilimli ilçesinin ana hattını 
besleyen su borusunun patladığı, ekiplerin de kontrol altına aldıkları bildirildi.