Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi'ne kayıtlı balıkçılar, bu yıl palamut balığının bol olacağına dair umutlu. 35 yıldır balıkçılık yapan 50 yaşındaki Gökmen Ay, palamut sezonunun iyi geçeceğini ve Ekim-Kasım aylarında lüfer ve çinekop avından da yüksek beklentileri olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Muammer Avcı, titizlikle inceledi...55 yıllık kurum o tarihte taşınıyor! Milletvekili Muammer Avcı, titizlikle inceledi...55 yıllık kurum o tarihte taşınıyor!

A W267924 01

Balıkçılar, palamut, lüfer ve çinekop gibi büyük balıkların küçük balıkları yemesi nedeniyle hamsi avının bu sezon az olabileceğine dikkat çekiyor. Ancak genel olarak, bu sezonun balıkçılar için verimli geçeceği tahmin ediliyor.

A W267924 02

Gökmen Ay, 12 metre altı teknelerin de 15 Ağustos itibariyle denize açılmasına izin verilmesi gerektiğini, böylece balıkçıların sezon öncesi gelir elde edebileceğini belirtti. Ancak büyük teknelerin 1 Eylül'de ava çıkmasıyla piyasanın düşeceği ve küçük balıkçıların kazançlarının zorlaşacağı konusunda endişelerini dile getirdi. Mazot, kasa ve diğer masrafların artması nedeniyle balıkçıların karşılaştığı zorluklar da vurgulandı.

A W267924 04

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA