Çakmak, Zonguldak'ta özellikle merkez ilçede öğrenci taşıma ücretlerinin yüksek olduğunu ifade etti. Bu açıklama, Sol Parti, Tüm Emeklilerin Sendikası, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Tüketici Halkları Derneği tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında yapıldı.

Palamut yeniden yükselişe geçti! Bakın ne kadar Palamut yeniden yükselişe geçti! Bakın ne kadar

Basın Açıklamasında Yapılan Vurgular

Tüketici Halkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emin Çakmak, Zonguldak Belediyesi'nin sosyal belediyecilik vaadiyle seçildiğini ve halkın bu beklentilere uygun adımlar atmasını talep etti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Seçim öncesinde sosyal belediyecilik sözü veren ve bu anlayışla seçilen Zonguldak Belediyesi'nin, bu talepleri göz önüne alarak bazı düzenlemeler yapmasını bekliyoruz. Yeni yönetimin, AKP’li belediyeden büyük bir borç yükü devraldığını biliyoruz. Ancak bu borç yükünün halkın sırtına yüklenmesi kabul edilemez. Özellikle öğrenci taşımacılığındaki ücretlerin Türkiye ortalamasının üzerinde olması, halkın ekonomik yükünü artırmaktadır."

Talepler ve Beklentiler

Çakmak ve diğer kuruluşlar, Zonguldak Belediye Yönetimi ve Meclisi'nden şu düzenlemeleri talep etti:

  • Öğrenci Taşıma Ücretleri: Halk otobüslerinde öğrenci taşıma ücretlerinin, tam bilet ücretinin yüzde 50’si olmasını istediler.
  • Yoğun Saatlerde Ek Servisler: Sabah saatlerinde, özellikle okul ve hastane çevrelerinde yoğun olan bölgelerde ek servislerin sağlanmasını talep ettiler.
  • Ücretsiz Otopark: Hastane çevresindeki otoparkların en azından ilk iki saatinin ücretsiz olmasını önerdiler.

Çakmak, halkın haklarını savunma ve bu taleplerin takipçisi olma kararlılığını da vurguladı.

Muhabir: Emre Can BAYRAM