ZONGULDAK

Zonguldak'ta korkunç kaza! "Babamın kafası paramparça olmuştu"

Zonguldak'a bağlı bir köyde meydana gelen trafik kazasında, 68 yaşındaki emekli Ali Kahya hayatını kaybetti.

Abone Ol

Zonguldak'ın Çayköy mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, 68 yaşındaki emekli Ali Kahya hayatını kaybetti. Kazaya, Necati Demirci'nin kullandığı kamyonetin, yeni yapılan kavşakta Kahya'ya çarpması neden oldu. Olayın ardından Ali Kahya'nın oğlu F. Kahya, hem sürücüden hem de Karayolları Genel Müdürlüğü'nden şikayetçi olduğunu belirtti.

"Kavşak Işıksızdı, Karayolları Suçlu"

Kazada babasını kaybeden F. Kahya, gazetemize yaptığı açıklamada, kazanın olduğu kavşağın eksik düzenlemeleri nedeniyle Karayolları’ndan da davacı olacağını söyledi. F. Kahya, "Yeni yapılan kavşakta ışıklı sistem olsaydı, babam araçların durmasını beklerdi ve bu kaza yaşanmazdı. Direkler dikilmiş, lambalar takılmış ama ışıklar çalışmıyor. Karayolları, bu ihmali ile babamın ölümüne neden oldu." dedi.

"Sürücü Ev Hapsinde, Adalet Bekliyorum"

Kazaya karışan sürücü Necati Demirci'nin ev hapsi cezası aldığını belirten Kahya, babasının otopsi raporunu beklediğini ve olayın ciddiyetine vurgu yaptı. "Babam feci şekilde çarpılmış, kafası paramparça olmuştu. Çekilen fotoğrafları bile sildirdim. Bu görüntüye kimse bakamazdı." ifadelerini kullandı.

"Kavşakta Önlem Alınmazsa Daha Çok Kaza Olur"

Kahya, kavşakta gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığını da belirterek, "Buraya hız sınırı tabelaları koymuşlar ama kimse umursamıyor. İnsanlar 150-200 kilometre hızla geçiyor. Yerleşim alanlarında böyle hız yapılırsa daha fazla can kaybı yaşanır." dedi. Ayrıca kavşağa hız kontrolü için kamera sistemlerinin yerleştirilmesini talep etti.

Fatih Kahya, kazaların önlenmesi için yetkililere çağrıda bulunarak, gerekli düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini vurguladı.

Zonguldak Haberleri