Vali Hacıbektaşoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazada otobüs ve tomruk yüklü kamyonun kafa kafaya çarpıştığını belirtti. Toplam 24 kişinin bulunduğu otobüsün şoförü ve kamyon şoförünün hayatını kaybettiğini ifade etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, kazadan sonra yaralıların tahliye edildiğini ve iki yolcunun durumunun iyi olduğunu söyledi. 23 kişi tahliye edilirken, üç kişinin durumunun ağır olduğunu ve diğerlerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu aktardı. Ekiplerin yaralıları kurtarma ve sıkışanları tahliye etme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Vali Hacıbektaşoğlu'nun Kaza Açıklaması

Kazanın nedeni hakkında da bilgi veren Hacıbektaşoğlu, bir şerit ihlali olabileceğini ancak bu konunun kesinlikle araştırılması gerektiğini ifade etti. Hava koşullarının yağışlı olduğunu belirten Vali, şerit ihlali, sollama veya kayma gibi faktörlerin kazanın nedeni olabileceğini, ancak bu konunun detaylı bir soruşturma ile netleşeceğini söyledi.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ