Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü’nce, 2024 yılının “Emekliler Yılı” ilan edilmesiyle emeklilere yönelik kahvaltı ve gezi düzenlendi.

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, Zonguldak SGK İl Müdürü İhsan Şan ve kurumun ekibi, kentteki sosyal güvenlik şemsiyesi altında işçi, memur ve esnaf olmak üzere 175 bin civarındaki emeklinin kendilerine sağlanan pek çok projeden indirimli yararlanmaları için sektörler bazında çalışmalarını durmaksızın aralıksız sürdürdürmelerinin yanı sıra bu kez de emekliler için kahvaltı ve gezi gerçekleştirdiler.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 12.18.05 (3)

Zonguldak SGK İl Müdürü İhsan Şan, beraberinde davet ettiği Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Okan Şentürk’ün de katılımıyla çok sayıda kadın ve erkeklerden oluşan emeklilerle bir araya gelerek kahvaltı organizasyonu hazırladı.

DUYGULANDILAR

Bu arada düzenlenen etkinlikten duygulandıkları gözlemlenen emekliler, Müdür İhsan Şan’a teşekkür ettiler.
Müdür İhsan Şan’ın yakından ilgi göstererek beraberindekilerle samimi sohbet ettikleri görülen emekliler, organizasyonun devam etmesini istediler.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 12.18.05

MADEN MÜZESİ VE GÖKGÖL MAĞARASI’NI ZİYARET ETTİLER

Ayrıca 2106 yılında ziyaret açılan Türkiye’nin ilk taş kömürü Zonguldak Maden Müzesi ile 2001 yılında ziyarete açılan 350 milyon yaşında olduğu bildirilen 3 bin 350 metre uzunluğunda ve 875 metrelik yürüyüş yoluyla Türkiye'nin gezi alanı en büyük 10. Gökgöl Mağarası’na uğradılar. 
Yetkililer tarafından bilgilendirilen emekliler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN EMEKLİLER YILI MESAJI

Zonguldaklı sanatçı transfer oldu! Zonguldaklı sanatçı transfer oldu!

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2024 yılı “Emekliler Yılı” mesajı şöyle:
“Ömürlerinin en güzel yıllarını; aileleriyle birlikte ülkemiz ve milletimiz için çalışarak, Türkiye için katma değer üreterek harcayan emeklilerimizi baş tacımız olarak görüyoruz.
Emeklilerimizin hak ettiği saygıyı görmesi, hayatlarının bu özel dönemlerini daha huzurlu, daha sağlıklı ve güven içinde geçirebilmeleri önceliklerimiz arasında yer almaktadır.
Bu anlayışla 2024 yılında, çalışma ve sosyal güvenlik başta olmak üzere emeklilerimizin yaşamlarına katkıda bulunacak pek çok yeni projeyi hayata geçiriyoruz.
‘Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları’ projesi, devletimizin ve milletimizin emeklilerimize olan şükran borcunun bir nişanesidir.
2024 yılını ‘Emekliler Yılı’ olarak değerlendirerek, emeklilerimizin sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede sosyal haklarını genişletecek adımlar atıyoruz.”

Whatsapp Image 2024 07 30 At 12.18.05 (2)

Muhabir: Orhan Akyüz