Çevre yolunda kaza! Ekipler sevk edildi Çevre yolunda kaza! Ekipler sevk edildi

Olayın ardından, Ali Genç’in torunu E.P., dedesinin hareketsiz halde bulup 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemelerde, sahipsiz bir çift ayakkabı, cinayeti çözmede önemli bir ipucu oldu.

Canbaz’ın Cezası ve Mahkeme Süreci
Fikret Canbaz, 'Tasarlayarak öldürme' suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, 'Gece vakti nitelikli hırsızlık' suçundan 7,5 yıl hapis cezası alırken, 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan ise 6 bin lira para cezasına çarptırıldı. Diğer sanık O.K. ise tüm suçlamalardan beraat etti. Olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan O.K., başka bir suçtan tutuklu olduğu için mahkemeye SEGBİS aracılığıyla katıldı.

Sanığın İfadeleri ve Mahkeme Sonrası Durum
Duruşmada son sözleri sorulan Fikret Canbaz, "Pişmanım, takdir yüce adaletindir" dedi. Mahkeme heyeti, sanığı Ali Genç'i tasarlayarak kasten öldürdüğüne kanaat getirerek, ceza vermeye karar verdi. Canbaz’ın tutukluluğunun devamına hükmedildi. Olay, Türkiye'deki cinayet ve hırsızlık suçlarının yanı sıra, adalet sisteminin işleyişini de gündeme getirdi.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: DHA