İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu "Kuyu 28" operasyonu kapsamında, Karadeniz Ereğli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri tarafından "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Rüşvet" suçlarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Karadeniz Ereğli Adliyesi'ne sevk edildi.

Şüpheliler Arasında Doktor, Eczane Çalışanı ve Muhtar Var

Gözaltına alınan şüpheliler arasında Düzce'de doktor olduğu öğrenilen N.T., eczane çalışanı ve muhtar olduğu belirtilen Ö.K., kendisini hemşire olarak tanıtan İ.Ç., Düzce İl Sağlık Müdürlüğü çalışanı O.S. ile E.G., N.Ç. ve M.Y. yer alıyor. Şüpheliler, polis ekiplerinin eşliğinde Cumhuriyet Savcılığı'na getirildi.

129 Kişi İçin Usulsüz Rapor Düzenlendi

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk’ten Alaplı ve Gümeli’ye Ziyaret... AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk’ten Alaplı ve Gümeli’ye Ziyaret...

Yapılan incelemeler sonucunda, Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi'nden usulsüz bir şekilde rapor düzenlendiği, bu raporların sadece Ereğli'de değil, Düzce ve İstanbul gibi farklı illerden gelen 129 kişi için de alındığı tespit edildi. Şüphelilerin haksız kazanç elde ettiği ve rapor alan kişilerin ise usulsüz belge temin ettiği iddia ediliyor. Şüphelilerin adliyedeki sorgusu devam ediyor.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA