Kapuz plajında şok görüntü! Kapuz plajında şok görüntü!

Proje, üç ana fazdan oluşacak ve Karadeniz’deki doğalgazın işlenmesi ile kara üzerindeki tesislerin entegre edilmesini öngörüyor.

I M G 5513

Zonguldak'ta Faz-2 ve Faz-3 Çalışmaları 

Projenin Faz-2 ve Faz-3 aşamalarında, mevcut tesislere ek olarak yeni Yüzer Üretim Tesisleri kurulacak. Faz-2 kapsamında, 10 yeni kuyu açılacak ve bu kuyuların 8’i Yüzer Üretim Tesisleri’nde işlenecek. Faz-3 aşamasında ise 32 ek kuyu ve bir Yüzer Üretim Tesisi planlanıyor. Bu fazlarla birlikte günlük üretim kapasitesinin toplamda 40 milyon standart m³'e ulaşması hedefleniyor.

I M G 5511

Projenin çevresel etkileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından değerlendirildi ve 26 Kasım 2021 tarihinde "ÇED Olumlu" kararı verildi. Proje, kara bölümünde Sazköy ve çevresindeki köylere yakın bir alanda gerçekleştirilecek. Kara bölümünde en yakın konut 270 metre uzaklıkta bulunuyor. Proje kapsamında kara ve deniz alanında toplamda 7.535,71 km²'lik bir ÇED alanı belirlendi.

I M G 5512

Tesisin enerji ihtiyacını karşılamak için her biri 4.500 kW(e) kapasiteli 3 gaz motoru kullanılacak ve bu motorlarda gerekli revizyonlar yapılacak. Projenin toplam işletme süresi 25-40 yıl arasında öngörülüyor ve bu süre yeni keşiflere bağlı olarak uzatılabilir.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ