Zonguldak'ta AVM'lerin sinek avlamasının nedeni çok açık bir şekilde reklam ve firma eksikliği.

Demir Park, mevcut müşteri eksikliğinin yarısından fazlasını Starbucks ve McDonald's üzerinden karşılarken, Esas 67 Burda ise çeşitlilğiyle ön plana çıkıyor.

Yeni açılan AVM'lerin eksiği ise “Zonguldak’ın merkezinde tek AVM’yiz her türlü gelen olur” mentalitesi.

Başkan Özcan Ulupınar'dan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'na Ziyaret... Başkan Özcan Ulupınar'dan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'na Ziyaret...

Örnek vermek gerekirse Zonguldak’ta uzun süredir Nike, KFC ve Puma gibi markaların hiç olmamasının yanı sıra, şehir merkezinde pizzacı yok, starbucks yok, teknosa, vatan computer, media markt yok, sinema yok.

Yani vatandaş sırf şehir merkezinde diye AVM'ye geldiği zaman bir şey bulamıyor, bir şey bulamayan müşteri de orada fazla kalmıyor.

Ama Esas 67 Burda'ya gittiği zaman bütün ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Uzun lafın kısası ihtiyaç karşılayamayan bir AVM'nin şehir merkezine açılması bir anlam ifade etmez.

Bu firmaları AVM’lere çekmek yetkililerin elinde. O firmaların bu AVM’lere ihtiyacı yok fakat bu AVM’lerin onlara ihtiyacı var.

Zonguldak Kömürspor ve Zonguldak Spor Basket 67 gibi yerel takımların storesi açılabilir, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi camiaların storeleri açılabilir.

Bu firmaları AVM’lere çekmek yetkililerin elinde. O firmaların bu AVM’lere ihtiyacı yok fakat bu AVM’lerin onlara ihtiyacı var.

Westalife, Zonguldak'ta ihtiyaç karşılayamadı ve vatandaş'a hitap edemedi şimdi de büyük umutlarla açılan Elmas Park aynı yolun yolcusu olarak görülüyor.

Muhabir: Emre Sezer Sürücü