Seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, toplamda 457 bin 651 seçmenin oy kullandığı Zonguldak'ta, 1536 sandıkta yapılan oy sayımı sonucunda AK Parti 156 bin 287 oy alarak 3 milletvekili, CHP ise 126 bin 851 oy alarak 2 milletvekili kazandı.

Seçim Sonuçları Detayları

AK Parti'nin kazandığı milletvekilleri ve oy oranları:

  • Muammer Avcı: AK Parti'nin Zonguldak milletvekili olarak seçilen Muammer Avcı, 1969 yılında Zonguldak’ta doğdu. Ticaretle uğraşan Avcı, Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nden mezun olup, AK Parti’de çeşitli görevlerde bulunmuştur. 15 Ağustos 2022'de AK Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Avcı, orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir ve 2 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.

  • Saffet Bozkurt: 1970 doğumlu Bozkurt, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, Karadeniz Ereğli’de serbest avukatlık yapmıştır. AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Yönetim Kurulu ve Zonguldak Barosu'nda çeşitli görevlerde bulunmuş, 6 Eylül 2020'de AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığı görevine getirilmiştir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

  • Ahmet Çolakoğlu: 1978 yılında Çaycuma'da doğan Çolakoğlu, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi mezunudur ve Kastamonu Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Mobilya ve inşaat sektörlerinde yönetici olarak görev yapmış, Çaycuma İlçe Başkanlığı ve MYO Geliştirme Derneğinde bulunmuştur. Orta düzeyde İngilizce bilen Çolakoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

CHP'nin kazandığı milletvekilleri ve oy oranları:

  • Deniz Yavuzyılmaz: 1979 doğumlu Yavuzyılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunudur. Enerji sektöründe uluslararası deneyime sahip olup, CHP bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Haziran 2018 seçimlerinde TBMM 27. Dönem Zonguldak Milletvekili olarak seçilen Yavuzyılmaz, çevre kirliliği, kadın hakları ve hayvan refahı konularında çalışmalar yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

  • Eylem Ertuğ Ertuğrul: 1976 doğumlu Eylem Ertuğ Ertuğrul, Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunudur ve çeşitli askeri ve özel hastanelerde kulak burun boğaz uzmanı olarak çalışmıştır. CHP'den milletvekili olarak seçilen Ertuğrul, 14 Mayıs seçimlerinde CHP Ereğli İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

    Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var
Editör: Ahmet Furkan Sav