Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, son bir yılda il genelinde yaşanan 6 bin 170 olaydan yüzde 98’inin aydınlatıldığına dikkati çekti.

Vali Hacıbektaşoğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Alay Komutanı ile Sahil Güvenlik Bot Komutanının katılımıyla Valilik binasının protokol girişinde son bir yılı değerlendirmek amacıyla Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

“6 bin 170 olaydan yüzde 98’i’ aydınlatıldı”

Vali Hacıbektaşoğlu, son bir yılda  Zonguldak’ta yaşanan asayiş olaylarını, şöyle değerlendirdi:
“Son bir yılda çocuğun cinsel istismarı, cinsel taciz, konut dokunulmazlığının ihlali, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, cinsel saldırı, kişilerin huzur ve sükunetini bozma, kişilere hakaret, tehdit, kasten yaralama, kasten öldürme suçları olmak üzere toplam 6.170 olay gerçekleşmiş ve bu olayların %98’i aydınlatılmıştır.

‘Mal varlığına karşı meydana gelen suçlar’
 
Son bir yılda iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, evden hırsızlık, otodan hırsızlık, oto hırsızlığı, yağma (gasp), motosiklet hırsızlığı, dolandırıcılık olayları olmak üzere toplam 1.430 olay gerçekleşmiş ve bu olayların %75’i aydınlatılmıştır.”

Trafik denetimleri 

Zonguldak Belediyesi'nden Eğitimde Fırsat Eşitliğine Katkı! Zonguldak Belediyesi'nden Eğitimde Fırsat Eşitliğine Katkı!

Güvenli ve düzenli trafik akışını sağlamak, sürücüleri uygun davranışlara teşvik etmek, trafik kurallarına uyumu artırmak amacıyla gerçekleştirilen, Zonguldaklı vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda da oldukça önemli olan trafik deneyimlerinin titizlikle gerçekleştirildiğine işaret eden Vali Hacıbektaşoğlu, şöyle devam etti:
“Son bir yılda Zonguldak ili genelinde tescilli araç sayısı 186.976 olurken, Zonguldak ili genelinde tescilli motosiklet sayısı ise 18.850 olmuştur.
Son bir yılda okul servis aracı be ticari taksiler dâhil kontrol edilen araç/şahıs sayısı 456.221 olmuştur.
Trafik güvenliğini artırmak amacıyla İl Emniyet ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerimizin yoğun çabalarına rağmen, maalesef şehrimizde son bir yılda yaralanmalı kaza sayısı 1.709 olurken, ölümlü kaza sayısı ise 16 olmuştur. 
TCSG 86 Bot Komutanlığına bağlı Sahil Güvenlik güçlerimiz tarafından kıyı güvenliğimizin sağlanması adına son bir yılda denizden 4.592 saat, karadan ise 3.542 saat faaliyet icra edilmiş, gerçekleştirilen faaliyetlerde 882 balıkçı teknesi, 717 özel tekne, 26 gezi teknesi, 69 ticari gemi denetlenmiş, 11.199 şahıs ve 108 telsiz sorgusu yapılmış, 7 arama kurtarma faaliyeti yürütülmüştür. 

‘Güvenlik güçlerimizle iş birliği içinde hareket etmeye devam etmeliyiz’

Aynı zamanda, ilimizde huzurun temini için tüm ekiplerimizle birlikte büyük bir özveri ve gayretle çalışıyoruz. Suç ve suç örgütleriyle mücadelede kararlılığımızdan taviz vermeden, etkin bir şekilde hareket ediyoruz. Güvenlik ve huzurun sürekliliği için vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı olmaları büyük önem arz etmektedir. Her bireyin, çevresinde olup bitenlere karşı dikkatli olması ve şüpheli durumları yetkililere bildirmesi, ortak amacımıza ulaşmamıza katkı sağlayacaktır. Bu nedenle, toplum olarak güvenlik güçlerimizle iş birliği içinde hareket etmeye devam etmeliyiz.”

“Yargı mensuplarımız, adaletin tecelli etmesi için için titizlikle çalışmaktadır.”

Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Emniyet ve Jandarma birimlerimiz, teknolojinin sunduğu imkânları en üst düzeyde kullanarak, suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele etmektedir. İstihbarat birimlerimiz, güncel ve doğru bilgilerle destek sağlayarak, operasyonların başarıyla yürütülmesini sağlamaktadır. Yargı mensuplarımız adaletin tecelli etmesi, değerli basın mensuplarımız ise kamuoyunu doğru bilgilendirmek için titizlikle çalışmaktadır.”

Muhabir: Orhan Akyüz