30 Ağustos Zafer Bayramı, Zonguldak’ta büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve Karadeniz Bölge Komutanlığı Merkez Komutanı Albay Mustafa Güzel'in halkı selamlamasıyla başladı. Törene katılanlar, büyük bir heyecanla bayram coşkusuna ortak oldu.

İstiklal Marşı ve Bayrak Töreni

Protokol selamlamasının ardından, törene katılanlar hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Marşın ardından, Türk bayrağı törenle göndere çekildi. Bu anlamlı an, tören alanında bulunan herkesi gururlandırdı.

Günün Anlam ve Önemi

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Kafalı yaptı. Kafalı, 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemini vurguladı ve bu büyük zaferin 102. yılında, ecdadımızın aziz hatırasını yad ettiklerini ifade etti.

Şiirler ve Halk Oyunları Gösterileri

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Programda, Zafer Bayramı’na özel şiirler okundu ve yöresel halk oyunları gösterileri sergilendi. Zonguldak'ın kültürel zenginlikleri ve milli duyguları bir araya getiren bu gösteriler, törene renk kattı ve izleyenlerin beğenisini topladı.

Sancak Teslimi ve Ödül Töreni

Törenin devamında sancak teslimi ve ödül töreni gerçekleştirildi. Sancak teslimi sırasında katılımcılar, Türk milletinin şanlı tarihini ve bağımsızlık mücadelesini bir kez daha hatırladı. Ödül töreninde ise başarı gösterenlere plaketler ve ödüller takdim edildi.

Kortej Geçişi ve Geçit Töreni ile Kutlamalar Sona Erdi

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı kutlama programı, kortej geçişi ve geçit töreni ile sona erdi. Zonguldak halkı, ellerinde Türk bayraklarıyla bu anlamlı günü büyük bir coşkuyla kutladı.

Whatsapp Image 2024 08 30 At 11.20.42Whatsapp Image 2024 08 30 At 11.20.42 (1)Whatsapp Image 2024 08 30 At 11.20.42 (2)Whatsapp Image 2024 08 30 At 11.20.42 (3)

Muhabir: Emre Can BAYRAM