Zonguldakspor FK, dün Ziraat Türkiye Kupası 2.Turu'nda Kırıkkale FK ile oynadığı karşılaşmada 2024-2025 sezonunun ilk mağlubiyetini uzatmalarda yediği 2 golle aldı. Sezonun ilk mağlubiyetinin yanı sıra iç sahadaki 10 maçlık yenilmezlik serisi de son buldu.  

Öncelikle gol pozisyonlarını tekrardan hatırlayalım.  

Can Güven beklendiği gibi Kırıkkale FK karşısında rotasyon ağırlıklı bir ilk 11 sahaya çıkarttı. Kırıkkale FK’nın ilk golünde Yıldıray-Can ve Berkay üçlüsü çok organize bir gole imza attı. Ancak ikinci gol bariz bir savunma hatasından geldi. Özellikle Ethem ve Melih ikilisinin eksikliği çok net hissedildi. Yiğit Kotan, Mevlüt ve İlhan üçlüsü hem Can Muhammet Vural hem de Serhat Tunç’u arkaya kaçırınca fark 2’ye çıktı.  

İkinci yarıda Ethem’in oyuna dahil olmasıyla birlikte savunmada daha toplu bir Zonguldakspor gördük ki 68.dakikada gelen gol takımı iyice hareketlendirdi ve Yusuf Emre Alyaprak’ın da oyuna dahil olmasıyla Kırmızı-Lacivertliler oyunu ele almayı başardı. Zaten 90.dakikada Ethem’in attığı müthiş golle birlikte Kırıkkale FK’da moraller iyice bozuldu. 70.dakikayla 112.dakikalar arasında Zonguldakspor tamamen oyunu kendi eline aldı. Uzatma dakikalarında yine sayısız pozisyon kaçırdık özellikle Batuhan’ın direkten dönen topu, Yusuf Emre Alyaprak’ın auta  giden şutu. 112.dakikaya yani penaltı pozisyonuna kadar Kırıkkale FK’nın amacı mücadeleyi net bir şekilde penaltılara taşımaktı. Mevlüt’ün talihsiz hatası ve Can Muhammet Vural’ın penaltı golüyle birlikte Kırıkkale FK yeniden öne geçti. Yine pozisyonlar bulduk skoru eşitleyebilirdik ancak direkten dönen topun ardından Yusuf Emre Alyaprak’ın hatası sonucunda topla buluşan Burak Başkaya farkı 2’ye çıkartarak son 3 dakika kala takımını rahatlattı.  

Penaltı pozisyonuna dönecek olursak Mevlüt Çelik çok tecrübeli, çok değerli, çok olgun ve çok karakterli bir futbolcu. Maç biter bitmez tribünlere gitti özür diledi. Tribünler de Mevlüt’ü ve takımı bağrına bastı. Galibiyet, mağlubiyet ya da beraberlik bir kenara bence en önemli görüntü buydu. Sezon uzun bir yol mağlubiyetler de olacak, galibiyetler de olacak, hatalar olacak. Önemli olan bu hatalarla beraber olabilmek aynı zamanda çıkarılması gereken dersleri çıkartabilmek.  

Benim için iki farklı mağlubiyet şekli vardır. Birincisi varlık gösteremeyerek kaybetmek diğeri ise mücadele ederek ve iyi bir oyun sergileyerek kaybetmek. 

3 gün arayla aynı rakiple ikinci maçına çıkan Can Güven ve öğrencileri, iki farklı oyun izletti. 

İlk maçta Zonguldakspor, iyi oyun karşısında gösterdiği mücadeleyle bulduğu pozisyonları iyi değerlendirerek kazanmıştı. 

Dün ise rotasyonlu başladığı karşılaşmanın ikinci yarısında yapılan değişikliklerle birlikte oyunu domine etti. Yani 3 gün önce ligde ortada geçen bir mücadelenin tekrarında ilk yarıda 2-0 geri düştü, oyunu eline alarak 2-2'ye getirdi, 2-2'den sonra da oyun üstünlüğünü korudu ama yetmedi.  

Kahramanmaraş’ta 10 kişi 1 puan, Kırıkkale FK’ya karşı 3 gün arayla birbirinden farklı 2 oyun. Bu takım sahada bir şeyler yapabileceğini gösteriyor. Bazen bu tür iş kazaları oluyor bunun da kimseyi yanıltmaması gerektiğini düşünüyorum. 

Unutmayalım ki ligde hala yoluna namağlup devam eden bir takım var ki kupadan ziyade önemli olan da lig.