Nesine 3.Lig 4.Grup’un 6.haftasında Edirnespor ile temsilcimiz Zonguldakspor FK arasında oynanan ve Kırmızı-Lacivertli ekibin 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmada bir taraftar ile polisin arasındaki çıkan olaylardan dolayı tribün lideri Miraç Balcı gözaltına alınmıştı. Geceyi karakolda geçiren Balcı, ertesi gün Edirne Adliyesinde savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı ancak stadyumlara giriş yasağı aldı. 

Yaşanan olaylarla ilgisi olmadığını ifade eden Zonguldakspor tribün lideri Miraç Balcı, avukat eşliğinde cezaya itiraz etmeye hazırlanıyor. Avukat tarafından kendisi için açılan 46 sayfalık dosyanın incelendiğini belirten Balcı, “Avukatla iletişime geçtim. 46 sayfalık dosyayı inceledi. İtiraz dilekçesi hazırlıyoruz. Olayla ilgili benim hiçbir suçum yok. Orada bile değildim. Görüntüler incelendi. Olaya ait görüntüler var ama hiçbirinde ben yokum. Kabahatim yok ama hazırlanan dosyada olayın içindeymişim gibi gösterilmiş. Beni insanlara yanlış lanse ediyorlar. İnsanlar bana yanlış gözle bakmasınlar. Emniyetten arkadaşlarımız var tanıdıklarımız var. Ben hiçbir polisimize, devletimizin hiçbir makamına böyle bir saygısızlık yapmam. Bu durum iyice karalama kampanyasına dönüştü. İnsanlar gerçeği bilsin” dedi.  

En kısa süre içerisinde tribünlere geri dönmek istediğini söyleyen Balcı, “Bu olay yaşandığından beri uyku uyuyamadım. Gecemi gündüzümü bu olayı açıklığa kavuşturmak için harcıyorum. Zaten dediğim gibi avukat ile de görüştük. Allah’ın izniyle en kısa süre içerisinde tribünlere geri dönüp Zonguldakspor'un yanında olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı. 

Sebat Gençlik Spor-Zonguldakspor FK maçında üçüncü gol sesi Sebat Gençlik Spor-Zonguldakspor FK maçında üçüncü gol sesi

Öte yandan, aldığı cezayı sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Balcı'ya destek mesajları yağdı. Zonguldakspor tribün liderleri Taner Arslantürk, Zeki Beybeyoğlu, Bora Amasralı ve Kırmızı-Lacivertli taraftarlar da Miraç Balcı'nın haksız ceza aldığını öne sürerek destek mesajları attılar. Liderler, Balcı'nın tribünlere geri dönmesi gerektiğini söyleyerek şehrin önde gelenlerini tribün liderine destek olmaya davet ettiler.

Muhabir: Emre Sezer Sürücü