İşgale kim dur diyecek! İşgale kim dur diyecek!

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde yaşayan %52 bedensel engelli Cihat Özbay, 24 yaşında ve doğuştan engelli. Erken doğum sırasında meydana gelen bu engeli nedeniyle iş bulmakta zorlanan Özbay, ayakta iş göremez raporuna sahip ve masa başı bir iş arıyor. Defalarca iş başvurusu yaptığını ve mülakatlara katıldığını belirten Özbay, hiçbir işe kabul edilmediğini dile getirdi. Bu nedenle sesini duyurmaya karar verdi.

Zonguldaklı Cihat Özbay, "Geleceğimi Kurmak İstiyorum"

Cihat Özbay, “Kendi ayaklarımın üzerinde durmak, kendi paramı kazanmak ve geleceğimi kurmak istiyorum. Birçok engelli kardeşime de ses olmak istiyorum. Kimsenin yapmadığı şeyi şu an ben yapıyorum.” dedi. Yeni yaşında topluma karışmayı ve ekonomik özgürlüğünü kazanmayı hedefleyen Özbay, "Elimden tutarlarsa, yardımcı olurlarsa, kimseyi de buna pişman etmem. Elimden gelenin en iyisini yapmaya hazırım." diyerek Zonguldaklı iş insanlarına, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'e ve Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'a seslendi.

Zonguldaklı Iş Insanlarına, Tahsin Erdem'e, Kamil Altun'a Engelli Geçten Çağrı! Geleceğimi Istiyorum Zonguldak Haberleri̇-1

Engelli Çalıştırma Zorunluluğuna Uymayan İş Yerlerine Tepki

İş yerlerinde engelli birey çalıştırma zorunluluğu olmasına rağmen iş bulamayan Cihat Özbay, bu yasaya uyulmamasına ve engellilere iş hayatında öncelik verilmemesine tepkili. İş yerlerinin bu zorunluluğa uyup uymadığının denetlenmesini isteyen Özbay, Zonguldak Belediyesi’ne başvurduğunu, ancak belediyenin şu an herhangi bir alım yapmadığını ve yalnızca özgeçmişini bırakmasını söylediklerini ifade etti.

Bilgisayar Yeteneği ve Masa Başı İş Talebi

Bilgisayar işletmeciliği operatör belgesine sahip olan ve bilgisayar programlarını kullanabilen Özbay, Zonguldaklı iş insanlarına, hayırseverlere ve belediye başkanlarına çağrıda bulunarak masa başı iş istediğini belirtti. 25 yaşına girmeye hazırlanan genç, bu yaşında ekonomik özgürlüğünü kazanarak topluma karışmayı arzuluyor.

Zonguldak Haberleri

Muhabir: Aybüke Ünal Öztekneci