Sivri Sinek Sorunu Zonguldak Esnafını Vurdu: Bakın nasıl çözüm yolu buldu? Sivri Sinek Sorunu Zonguldak Esnafını Vurdu: Bakın nasıl çözüm yolu buldu?

Küçük, "En azından en düşük maaş alan emekli için acilen bir el atılması gerekir" diyerek, 2025 Ocak ayında bir düzeltme yapılacağını ancak şu anda emeklilerin en karanlık dönemde olduğunu belirtti.

Ocak Ayındaki Düzenleme Yeterli Olmadı

Emekli maaşları, Ocak ayında yapılan son düzenleme ile yüzde 49,25 memur zam oranına eşitlenmiş olmasına rağmen, bu eşitleme 10 bin TL’yi yükseltmemişti. Emekliler ise kök maaş sorununu çözülmesini bekliyor. Türkiye'de en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL'yi alan yaklaşık 6 milyon emekli bulunurken, bunlardan 4 milyona yakını kök maaş olarak 8 bin liranın altında kalıyor. Bu durum, yapılacak yüzde 25'lik zamma rağmen 10 bin lira alınmaya devam edilmesine neden olacak.

Kök Maaşı 8 Bin TL ile 10 Bin TL Arasında Olan Emekliler

Kök maaşı 8 bin TL ile 10 bin TL arasında bulunan 2 milyonun üzerindeki emekli ise Temmuz zammından kısmen yararlanmış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yasa gereği açıklanan enflasyon verilerinin ardından bu zam tutarını otomatik olarak almaya hak kazanmış durumda. Ancak, en düşük emekli maaşı için belirlenen sınır Meclis tarafından belirleniyor.

Kanun Teklifi Bekleniyor

AK Parti'nin TBMM'ye bu konuda bir kanun teklifi sunmaması ve en düşük emekli maaşını değiştirmemesi halinde, milyonlarca emekli 2025 yılının Ocak ayına kadar 10 bin lira emekli aylığı almaya devam etmek zorunda kalacak.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ