Zonguldaklı iş insanı Aykul Esel, enerji içeceğini yeni bir soluk getirmek amacıyla yerli üretim olarak I-Cool isimli enerji içeceğini üreterek piyasaya açıldı.

Üniversite Caddesinde yangın! Ekipler sevk edildi Üniversite Caddesinde yangın! Ekipler sevk edildi

Lüleburgaz’da 20 kişilik bir ekiple 14 Şubatta ilk üretimini başlayan Esel, 6 ayda 18 ülkeye ihracaat yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Kısa zamanda adını hem yurt içi hemde yurt dışında söz ettirmeyi başaran I-Cool, enerji içeceği sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren iş insanı Esel, "15 yıldır enerji içeceğinin dağılımı noktasında önemli rol oynadık. Artık sektör yeni bir enerji içeceği istiyor. Yeni nesil enerji de bir boşluk vardı. Bizde bu boşluğu değerlendirdik. Bizde kendi markamızı ürettik. Buradaki en önemli konjektör alım gücünün düşmesi ve insanların damak tadına uygun enerji içeceğinin üretilmemesiydi. Dizaynı ve tasarısı çok beğenildi.  Aroması ve tatsal olarak da bütün sınavları geçtik. 1 Haziran doğum günüm ilk iç piyasa olarak Anpa Gross’la anlaştık. Sonra da BİM mağazalarıyla anlaştık. 81 ilde 12 bin BİM mağazalarına dağılacak. Şuanda da 18 ülkede de ihracat yapıyoruz. Günlük 15 bin koli üretecek fabrikayla çalışıyoruz. Değişik tatları 2025 itibariyle piyasaya sürmeyi düşünüyoruz. Uluslararası tüm fuarlara katılım sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın % 100 yerli markamızı mutlaka bir kere denemelerini rica ediyoruz. Daha sonra vazgeçmeyeceklerine emininiz"dedi.

4452D3Df F623 49Bd 97Ee Ccbc72123Fde

Muhabir: Emre Can Bayram