ZONGULDAK

Zonguldak'ın o müdürü komşudaki müdürler çalıştayına katıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Okan Şentürk, komşuda çalıştaya katıldı.

Abone Ol

Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’ın İŞKUR İl Müdürü Şentürk, komşu il Bolu’da düzenlenen “Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi ve Cumhurbaşkanlığı Mevsimlik Tarım İşçileri Genelgesi Bölgesel Çalıştayı”na katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi tanıtıldı 

Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Kutay Subaşı’nın açılış konuşmasıyla başlayan ve genel müdürlük tarafından çocuk işçiliği ile mücadele konusunda yürütülen çalışmaların sunumuyla devam eden çalıştay, Nisan 2024'te yürürlüğe giren 2024/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nin tanıtımının ardından katılımcıların değerlendirmelerinin alınmasıyla sona erdi.

ILO destekli proje

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) teknik desteğiyle yürütülen bu proje, mevsimlik tarımda çocuk işçiliğini önlemeyi, ulusal ve yerel kapasiteyi güçlendirmeyi ve risk altındaki çocuklar ile ailelerine hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Toplantıya katılanlar

Düzce Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Kutay Subaşı, İstihdam Politikaları Daire Başkanı Gökay Dağ, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekeriya Selamet, 
Zonguldak, Bartın, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Düzce, Karabük ve Sinop illerinin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik İl Müdürleri, İŞKUR ve SGK İl Müdürleri ile bu alandaki uzman kişiler katıldı.


Ayrıca Sakarya, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinden METİP koordinatörleri ve Çocuk İşçiliği ile Mücadele Birimi temsilcileri de toplantıda yer aldı.

Zonguldak Haberleri