Zonguldak'ın KDZ. Ereğli ilçesinde Borcam Kuvars Maden sahasında yaşanan olay Türkiye gündeminde... Yaşanan olaya göre Zonguldak’ta Ereğli ilçesinde bulunan Borcam Kuvars maden sahasında meydana gelen heyelanda çökeltme havuzunun bulunduğu alanın çökmesi ile havuzdaki binlerce ton atık kimyasal akarsuya, daha sonra da denize ulaştı.

Evrensel Gazetesinin Web sitesinde yaptığı haber:

Whatsapp Image 2024 08 04 At 15.31.42

Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var Üniversite caddesinde korkutan yangın! Yaralılar var

Zonguldak’ın Borcam Kuvars Madeninde Heyelan: Kimyasal Atık Denize Karıştı İddiası!

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kandilli/Gökçeler Beldesi’nde bulunan Borcam Kuvars maden sahasında meydana gelen heyelan, ulusal basının gündemine oturdu. Maden sahasındaki çökeltme havuzunun çökmesi, bölgedeki ekosistemi tehdit eden büyük bir çevre felaketine yol açtı iddası ile gündeme geldi. Olay, vatandaşlarda büyük bir endişe oluştururken, çevreciler durumu "yok artık" dedirten bir felaket olarak nitelendiriyor dendi.

İddiaya Göre Olayın Ayrıntıları

Meydana gelen heyelan sonucunda, çökeltme havuzunun bulunduğu alan çöktü. Çökme nedeniyle havuzda bulunan binlerce ton atık kimyasal, akarsuya karışarak buradan da denize ulaştı. Olay sonrası, deniz kirliliği ve çevre sağlığı üzerindeki etkileri araştırılmaya başlandı. Yerel yetkililerin olayın ciddiyetini anlaması için acil önlemler alması gerektiği vurgulanıyor.

Editör: Ahmet Furkan Sav