Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Halilbeyoğlu-Solaklar Köyü yakınlarında öğle saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Orman yangını ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüklerinin arazözleri ile, Çaycuma, Çaydeğirmeni, Gökçebey, itfaiye araçları, jandarma hava helikopteri, Ankara ve Bursa illerinden gelen yangın söndürme uçaklarıyla bilirkte olay yerine jandarma, polis ve birçok kamu, kurum kuruluşlarının ekipleri sevk edildi. Çıkan yangın çalışmalarının ardından kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına geçildi.  

Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar yaptığı paylaşımda, "Devrek’te yaşanan orman yangınıyla ilgili olarak, tüm belediye personelimiz, Çaydeğirmeni, Gökçebey, Zonguldak Orman İşletme Müdürlükleri, itfaiyeler, jandarma, polis ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle, Ankara ve Bursa’dan gelen helikopterlerin yardımıyla yangına erken ve etkili müdahalede bulunulmuştur. Soğutma çalışmalarıyla birlikte yangın büyük oranda kontrol altına alınmıştır ve şu an için tehlike geçmiştir. Bu sıcak günlerde ormanlarımızı korumak adına tüm vatandaşlarımızdan anız ve diğer yanıcı maddeleri yakmamalarını, cam şişe gibi orman yangınlarına sebebiyet verebilecek maddelere dikkat etmelerini önemle rica ediyoruz. Unutmayalım ki ormanlarımız geleceğimizdir" dedi.  

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI!
Öte yandan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu yangının olduğu olay yerinde incelemelerde bulunarak yangının kontrol altına alındığını ifade etti. Yapılan açıklamada şöyle denildi; 

Başkan Özcan Ulupınar'dan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'na Ziyaret... Başkan Özcan Ulupınar'dan Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'na Ziyaret...

"26 Ağustos 2024 tarihinde saat 13:25 sıralarında Devrek İlçemiz Halilbeyoğlu Köyü Kalıncılar Mevkii’nde ormanlık alanda yükselen dumanlar fark edilerek bir orman yangını tespit edilmiştir. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olup, yangının büyümesini önlemek ve kontrol altına almak amacıyla hızlı ve koordineli bir müdahale gerçekleştirilmiştir. 

Yangına müdahale eden ekiplerimiz tarafından, 2 Yangın Söndürme Helikopteri, 9 Arazöz, 8 Su Tankeri, 1 Pikap, 3 İtfaiye Aracı, 1 Dozer, 15 Jandarma, 2 Sağlık ve 1 AFAD aracı olmak üzere toplamda 41 araç ve 156 personel ile çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. 

Şu ana kadar 2,5 hektar alanın etkilendiği yangın, ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucunda kontrol altına alınmıştır. Yangının yeniden alevlenmemesi için soğutma çalışmaları titizlikle devam etmektedir.  Ormanlarımızın korunması ve yangınların önlenmesi adına gösterdiğiniz duyarlılık için halkımıza teşekkür ederiz. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgilendirme yapılacaktır. Lütfen ormanlık alanlarda dikkatli olalım ve herhangi bir duman ya da yangın belirtisi gördüğümüzde derhal yetkililere bildirelim. Halkımıza saygıyla duyurulur." 

Editör: Emre Sürücü