31 Temmuz 2024 tarihinde duyurulan IPARD Programı'nın (IPARD III Dönemi) Üçüncü Başvuru Çağrısı, tarım sektöründe yatırım yapmak isteyen işletmelere yönelik destek başvurularını kapsıyor.

Mali Destek ve Program Detayları

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen IPARD Programı Fonu'ndan sağlanacak mali destek, geri ödemesiz olarak "kamu katkısı" şeklinde sunulacak. Destek oranları, süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelere yönelik olarak yüzde 60 ile yüzde 75 arasında değişmekte ve toplam destek bütçesi 90 milyon Euro olarak belirlenmiştir.

Başvuru Tarihleri ve Süreç

IPARD III Dönemi Üçüncü Başvuru Çağrısı kapsamında proje başvuruları, 16 Eylül 2024 tarihinden itibaren TKDK İl Koordinatörlükleri ve İl İrtibat Ofislerinde kabul edilmeye başlanacak. Başvurular, 25 Ekim 2024 saat 18:00'e kadar devam edecek, online proje başvuru sistemi ise 18 Ekim 2024 saat 18:00'de kapanacak.

Onay ve Proje Süreçleri

TKDK, proje başvurularının inceleme süreçlerine hızlı bir şekilde başlayacak ancak projelerin desteklenmesi ve hibe sözleşmelerinin imzalanması, Avrupa Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra gerçekleştirilecek. Ayrıca, Basitleştirilmiş Maliyet Sistemi'ne geçiş için Avrupa Komisyonu'na yapılan prosedür değişikliği talebinin onay süreci devam etmektedir.

Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri Zonguldak Cuma namazı saati! Ezan kaçta okunuyor? | Zonguldak namaz vakitleri

Zonguldak Haberleri

Kaynak: İHA