Yıldırım, Akçul’un sendika tarihini unuttuğunu ve temsil ettiği işçilerin haklarını yeterince savunmadığını dile getirdi.

I M G 6789

Soma Faciası Hatırlatması

Yıldırım, Akçul’un Soma’daki maden faciası sırasında Zonguldak’tan giden Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibinin kurtarma çalışmalarındaki önemli rolünü unuttuğunu belirterek, Akçul'un geçmişe yeterince saygı göstermediğini vurguladı.

Maaş Tartışması; “Asıl Sorgulaması Gereken İthal Kömür Getirenler”

Yüksel Yıldırım, Akçul’un maden işçilerinin kömür çıkarmadan maaş aldığını iddia etmesini ağır bir dille eleştirdi. Yıldırım’a göre, Akçul'un ithal kömür getirenleri sorgulaması gerekirken işçilerin maaşlarını hedef alması büyük bir hata oldu.

Ömer Karahasan’ın Mirası Unutuluyor mu?

Yıldırım, Maden-İş Sendikası’nın kurucusu merhum Ömer Karahasan’ın sendikal tarihteki yerini hatırlatarak, Akçul’un bu önemli mirası unuttuğunu söyledi. Yüksel Yıldırım, Karahasan’ın hem sendika kurucusu hem de TBMM’de işçi sendikalarını temsil eden önemli bir isim olduğunu vurguladı.

Ömer Karahasan Kimdir?

KURBAN KESİLDİ,  751 GÜN SONRA YENİ ÜRETİM PANOSU AÇILDI! KURBAN KESİLDİ,  751 GÜN SONRA YENİ ÜRETİM PANOSU AÇILDI!

Sendikacılık tarihine damga vuran Ömer Karahasan, 1907 yılında Artvin Hopa’da doğdu. İmam Hatip Okulu mezunu olan Karahasan, Zonguldak Maden İşçileri Sendikası'nın başkanlığını yaptı ve sendikacılık alanında pek çok esere imza attı. 27 Mayıs 1960 sonrası Kurucu Meclis Üyeliği görevinde de bulunan Karahasan, Türkiye’de işçi sendikacılığına büyük katkılarda bulundu.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Zonguldak Nostalji