Etkinlikler kapsamında, merkezde bulunan 20 ortaokulda okul tanıtım programları gerçekleştirildi.

I M G 3548

Dev ekran konuldu, vatandaş isyan etti! Dev ekran konuldu, vatandaş isyan etti!

Mesleki Alanlar Tanıtıldı

Etkinlikte, Zonguldak MTAL Proje Okulu'nda bulunan 8 mesleki alan tanıtıldı. Tanıtılan alanlar arasında Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik), Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektronik), Makine Teknolojisi (Makine ve Kalıp), Metalurji Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ve Motorlu Araçlar Teknolojisi yer aldı. Öğrencilere, Zonguldak TSO'nun başarılı öğrencilere burs sağladığı ve okuldaki çeşitli kurumlarla ortak çalışmalar yapıldığı bilgisi verildi.

I M G 3546

Öğrenci Kabul Kriterleri ve Sertifikalar

Bilişim Teknolojileri ve Elektrik-Elektronik Teknolojisi (Elektrik) alanlarına LGS sınavı ile, diğer alanlara ise ortaokul başarılarına göre öğrenci kabul edildiği belirtildi. Okulun mezunlarına uluslararası geçerliliğe sahip meslek sertifikası, İşyeri Açma Belgesi ve lise diploması verdiği vurgulandı.

I M G 3549

Okulun Donatıları ve Başarıları

Zonguldak MTAL'in, bölgede kampüs şeklinde tek okul olduğu ve 800 öğrencisiyle en fazla öğrenci alan okul olduğu ifade edildi. Okulun sosyal donatıları, spor tesisleri ve bölgenin en büyük mesleki laboratuvarlarına sahip olduğu, birçok spor branşında faaliyet gösterdiği ve teknoloji yarışmalarında Türkiye dereceleri kazandığı aktarıldı.

I M G 3550

Geniş Katılımlı Tanıtım Programı

Mesleki tanıtım programı çerçevesinde, Zonguldak MTAL'de görevli 8 alanda 28 alan ve atölye laboratuvar şefi öğretmen, merkezdeki 20 ortaokulu ziyaret ederek toplam 679 öğrenciye okul tanıtımı gerçekleştirdi. Öğretmenler, sunumlar eşliğinde bilgi verip, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, mesleki tanıtım etkinliği hakkında yaptığı değerlendirmede"Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği bu tanıtım etkinliği, öğrencilerimize meslek seçimi konusunda bilinçli kararlar verme imkanı sağlıyor. Son yıllarda okulumuzun imkanlarının giderek iyileştiğini ve öğrenci sayısının artığını gururla gözlemliyoruz. Öğrencilerimizin staj başvurularında kabul edilme ve üye firmalarımızda işe alımlarında önemli artışlar yaşanıyor. Bu da okulumuzun sunduğu kaliteli eğitimin ve donanımlı laboratuvarların ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Ayrıca, okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimizin Teknofest ve TÜBİTAK gibi prestijli yarışmalarda elde ettikleri dereceler, bizleri gerçekten çok gururlandırıyor. Zonguldak MTAL kaliteli eğitim kadrosu ve fiziki olanaklarıyla geleceğinize güvenle bakmamızı sağlayacak bir eğitim kurumu. Zonguldak TSO olarak bizler de okulumuzun daha modern imkanlara kavuşması için destek veriyoruz. Bununla birlikte başarılı öğrencilerimize burs imkanları sağlayarak, üye iş yerlerimizde staj imkanı sağlayarak ve işe alımda öncelik sağlayarak onların her zaman yanında oluyoruz. Bu yıl ortaokullardan mezun olacak teknik eğitime yatkın öğrencilerimizibu ayrıcalıklı eğitim kurumunu tercih etmeye ve geleceğin başarılı meslek sahipleri olmaya davet ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan ve mesleki eğitime yönelen gençlerimizin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal