Muammer Avcı'nın Siyasi ve Eğitim Geçmişi

Muammer Avcı, 1969 yılında Zonguldak'ta doğdu. Eğitim hayatına İnağzı İlkokulu'nda başladıktan sonra Merkez İmam Hatip Okulu'nda orta öğrenimini tamamladı. Lise eğitimini ise Türkiye'deki ilk vakıf liselerinden biri olan Mehmet Çelikel Lisesi'nde aldı. Üniversite eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümü'nde başarıyla tamamladı.

AK Parti Merkez İlçede delege seçimi heyecanı! AK Parti Merkez İlçede delege seçimi heyecanı!

Siyasi Kariyerinin Başlangıcı ve Görevleri

Muammer Avcı, siyasi kariyerine Refah Partisi'nde adım attı. Ardından Ak Parti çatısı altında çeşitli görevlerde bulundu. Refah Partisi İl Başkan Yardımcılığı ve Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerin yanı sıra, Ak Parti'nin çeşitli birimlerinde önemli pozisyonlarda bulundu. 15 Ağustos 2022 tarihinde ise Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın teveccühüyle Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı görevine getirildi.

Parlamento Görevi ve Komisyon Üyeliği

Muammer Avcı, 2023 yılı itibarıyla Ak Parti Zonguldak Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmaktadır. Aynı zamanda TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi olarak da çalışmalarını sürdürmektedir.

Dil Bilgisi ve Aile Hayatı

Avcı, Arapça ve İngilizce dillerini orta derecede bilmektedir. Üç çocuk babasıdır. Siyasi kariyerinde edindiği deneyimlerle birlikte, Zonguldak'ın ve Türkiye'nin çeşitli sosyal ve ekonomik konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

Editör: Ahmet Furkan Sav