ZONGULDAK

Zonguldak Limanı’nda Tarihi Temizlik Operasyonu! Günlük Bin Metreküp Tarama Yapılıyor...

Geçen yıl Temmuz ayında imzalanan sözleşmenin ardından, limandaki teressübat temizliği ve derinleştirme işlemleri yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Abone Ol

Zonguldak Limanı'nda standart derinliğe kavuşmak amacıyla başlatılan temizlik ve derinleştirme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Geçen yıl Temmuz ayında imzalanan sözleşmenin ardından, limandaki teressübat temizliği ve derinleştirme işlemleri yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Loading...

Temizlik ve Derinleştirme Çalışmaları Başladı

Zonguldak'ta yağışlar sonucu derelerden gelen çakıl ve kum gibi malzemelerin limanı doldurması üzerine, 27 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait limanın temizlenmesi için bir sözleşme imzalandı. Limanın dibi ve dere ağızlarındaki derinlik kaybı nedeniyle Eylül 2023'te temizlik çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Samsun Deniz Dibi Tarama Başmühendisliği ile yapılan sözleşme çerçevesinde bir kazar ve iki dökü gemisi kullanılarak yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Günlük Ortalama Bin Metreküp Temizlik

Günlük ortalama bin metreküp deniz dibi taraması gerçekleştirilen limanda, geçen yıl Eylül ayından bu yana yaklaşık 200 bin metreküp teressübat temizlendi ve liman dışına çıkarıldı. Çalışmaların sonunda limanın standart derinliğe kavuşturulması hedefleniyor.