Temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, 1 hafta önce isim değişikliği için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’ye başvuruda bulunmuştu. 

Bu doğrultuda Kırmızı-Lacivertli kulübün Pazartesi gününden itibaren Zonguldakspor FK olarak devam etmesi bekleniyordu ancak öyle olmadı. 

SON DURUM NE? 
Zonguldak Kömürspor A.Ş Başkanı Hakan Hürfkir, kulübün tüm ticari ünvanlarının Zonguldakspor FK olarak değiştiğini Resmi Gazete'de yayımlandığını ancak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’den resmi yazı beklediklerini ve bu sürecin 15-20 günlük süre içerisinde sonuçlanacağını aktardı.

İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni takım otobüsü! İşte Zonguldak Kömürspor’un yeni takım otobüsü!

TFF KABUL EDECEK Mİ? 
Zonguldak Kömürspor’un ilk başvurusu Zonguldakspor ismini almak içindi ancak daha önce bu isimde var olan bir kulüp olduğu için kabul görmemişti. Peki Zonguldakspor FK ismi kabul edilecek mi? 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), özellikle bir şehirden iki farklı kulübün aynı isim altında mücadele etmesine izin vermiyor. Ancak, Zonguldakspor FK ismi daha önce hiçbir kulüp tarafından kullanılmadığı için federasyondan herhangi bir olumsuz geri dönüş beklenmiyor. 

Muhabir: Emre Sezer Sürücü