Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Can Güven, antrenman öncesinde açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Harun Demir'den, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nu doldurma çağrısı! Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Harun Demir'den, Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nu doldurma çağrısı!

Sezon öncesi çalışmalarını Fener Sentetik Sahası'nda sürdüren Zonguldak Kömürspor'da Teknik Direktör Can Güven, kendisine sorulan soruları cevapladı.

"ZONGULDAK FUTBOLU SEVEN GÜZEL BİR ŞEHİR"
Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Can Güven, “Zonguldak güzel bir şehir. Özellikle doğa, yeşil, deniz harika. Buranın da kendine özgü ayrı bir havası var. Futbol seven bir şehir onu gördüm geldiğim ilk an itibariyle hem basın olarak, sosyal medya olarak güçlü bir yapı futbolu seviyor. Taraftar grubu olarak o ilgiyi alakayı bize gösterdiler takımlarına. Takımın arkasında camiayı sahiplenen önemli bir taraftar yapısı var."

"ZONGULDAK ATEŞLİ BİR SEYİRCİ TOPLULUĞU BU DA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜÇ"
Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Can Güven, "Daha önceki yıllardan da zaten ben Zonguldak seyircisini biliyorum. Ateşli bir seyirci topluluğu bu da bizim için değerli. İnşallah iyi bir oluşum yapıp kalan süreyi çok iyi değerlendirip lige de güzel bir giriş yaparsak seyircimizle beraber güzelde bir galibiyet periyodu yakalarsak çok daha iyi çok daha anlamlı olacağını düşünüyorum.Tribünlerin dolacağını düşünüyorum Allah’ın izniyle. İhtiyacımız var seyircimize 12.Adam önemli bir güç bizim için.” 

"ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEBİLİRSEK BAŞARI KAÇINILMAZ OLACAK"
TFF 3.Lig 4.Grup’u değerlendiren Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Can Güven, “Şimdi yukarıya oynayan bütçesi ekonomisi iyi para harcayan takımlar da var, orta sıralarda kendisine yer tutmaya çalışan takımlarda var, yine düşme pozisyonunu ilgilendiren takımlar da var. Çünkü bu sene 3.Liglerde özellikle geç başlayan takımlar oldu, daha toplanamayan takımlar var. Ama bir grup takım da zamanında başladı ve önemli paralar harcadı, önemli transferler yaptılar grupta. Grubun ne olduğunun bilincindeyiz önemli olan iyi bir takım olabilmek, inanmak, iyi mücadele vermek, seyirciyle, şehrin kendi bütünüyle bütünleşebilmek. Futbolcusu, yönetimi, taraftarı ve şehrin mülki amirleri ciddi anlamda bir kenetlenme içerisine girerse tabi ki bizim içinde başarı kaçınılmaz olacak.” 

KALİTELİ OYUNCU TAKVİYESİ YAPABİLİRSEK HEDEFİMİZ PLAY-OFF
TFF 3.Lig 4.Grup ile ilgili bireysel hedeflerini açıklayan Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Can Güven, “Öncelikle takımımızı bir an önce tamamlamak istiyoruz. Tam kadro çalışabilmeyi istiyoruz. Bunun doğrultusunda çalışarak bir yerlere gelebilecek bir takım oluşturmak istiyoruz. Takım oyunu oynamak istiyoruz bireysel bir oyundan daha ziyade bunun içinde bize bir zaman lazım. Elimizde 28 günlük bir süre var. 28 günün 1 haftasına maç haftası dersek 3 haftalık bir periyot kalıyor önümüzde. Salı günü de Devrek’te 10 günlük bir kamp yapacağız. O süreyi iyi değerlendirmek istiyoruz. Aramıza katılacak 5 6 transfer daha yapabilirsek o sürecin içerisinde bizim için anlamlı olacak. Orada da iyi bir hazırlık dönemi geçirip inşallah takımın gücünü belirli bir seviyeye çekmek istiyoruz. O zaman daha net bir şekilde hedefimizin ve nereye oynayacağımız daha net bir şekilde belli olmuş olacak. Tabiki amacımız başarılı olmak o grupta play-off'u zorlamak. Şu anki pozisyon itibariyle söylüyorum bunu. Ama yarın şartlar değişir daha kaliteli oyuncu takviyesi yaparız o zaman da hedefimiz play-off olur tabiki.” 

Muhabir: Emre Sezer Sürücü