4 ay sonra tekrardan ligin ilk maçı öncesinde herkese merhabalar.

Futbolsuzluk, futbol konuşamamak beni o kadar çok yordu ki. Yaz benim için cehenneme döndü desem yanlış olmaz. Uzun süredir beklediğimiz maç gününe sadece 1 gün kaldı. Her zaman ki gibi çok uzatmayacağım doğrudan konuya geçeceğim zaten sezon uzun, bol bol hasret giderme fırsatımız olacak. 

Artık sezon öncesi antrenmanlar bitti sırada bu çalışmaları sahaya yansıtıp güzel bir başlangıç yapmak kaldı.

Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Can Güven ve ekibi, tüm eksikliklere ve gecikmelere rağmen sıkı bir kamp sürecinin ardından oyuncularını 1’i Fener Sentetik Saha olmak üzere Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda yaptığı 4 günlük antrenmanla en iyi şekilde Erciyes 38 FK karşılaşmasına hazırladı.  

Özellikle antrenmanlarda göze çarpan şey takım içerisindeki mutluluktu, kazanma isteğiydi, mücadele isteğiydi. Bu takım ne olursa olsun mücadele edecek bunu gördük. Başarının sırrı mutluluktur, mücadeledir ve istektir. Bunu geçen sene de söylemiştim. Futbol teknik taktiklerinde içerisinde bulunduğu büyük bir psikolojik savaştır. Eğer o psikolojik savaşı kaybederseniz ne kadar iyi olursanız olun bunun hiçbir önemi yok direkt olarak her şeyi kaybedersiniz. 

Lige güzel bir başlangıç yapıp özgüven depolamış bir takım her şeyi yapabilir. Bu yüzden mental çok önemli, özgüven çok önemli, psikolojinin diri olması, "Biz bu maça kazanacağız" diyerek mağlubiyeti kafadan atarak başlamak çok önemli. 

O açıdan ilk maçımızın Erciyes 38 FK ile kendi sahamızda olmasını avantaj olarak görüyorum. Diyeceksiniz ki arkadaşım Erciyes 38 FK'yı neden küçümsüyorsun? Rakibi küçümsemiyorum sezona geç başlamalarının verdiği dezavantajı kullanalım demeye getiriyorum.

Bizden çok daha geç başlayan ve çok daha hazırlıksız, transferleri geç yapılmış bir takıma karşı kendi evimizde oynayacağız. Güven ve öğrencilerinden oyun kontrolünü elinde tutan bol varyasyonlu hücum futboluyla taraftarın önünde güzel bir 3 puan bekliyorum.