ZONGULDAK

Zonguldak, Kastamonu, Bolu, Ordu, Samsun, Giresun, Sinop, Artvin dahil on sekiz ile meteorolojik uyarı!

Son dakika hava durumu raporlarına göre, sağanak yağışlar ülke genelinde etkili olacak.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, birçok bölgede sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuzey ve İç Kesimlerde Sağanak Yağışlar

Ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde hava parçalı, yer yer çok bulutlu geçecek. İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Aksaray, Niğde, Karaman, Ordu çevreleri ve Samsun’un iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Yağışların Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar Durumu

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Yarın (Cuma) öğle saatlerinde Akdeniz kıyıları ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Afyonkarahisar, Göller Yöresi, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve Konya’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege ve İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli rüzgarların etkili olması öngörülüyor. Bu nedenle, olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi parçalı ve az bulutlu olarak geçecek. Edirne 20°C, 37°C; İstanbul 23°C, 33°C; Kırklareli 20°C, 34°C; Kocaeli 22°C, 32°C parçalı ve az bulutlu hava koşullarıyla karşılaşacak. Rüzgar güneybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi az bulutlu ve açık geçecek, ancak iç kesimlerinde zamanla parçalı ve çok bulutlu olacak. Afyonkarahisar 17°C, 30°C, İzmir 24°C, 36°C, Manisa 25°C, 38°C ve Muğla 20°C, 33°C az bulutlu ve açık hava koşullarıyla gözlenecek. Yarın (Cuma) öğle saatlerinde Afyonkarahisar çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi genel olarak parçalı ve az bulutlu olacak. Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Adana 26°C, 34°C, Antalya 26°C, 32°C ve Hatay 26°C, 31°C parçalı ve az bulutlu hava koşullarıyla karşılaşacak. Yarın (Cuma) öğle saatlerinde Göller Yöresinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu olması öngörülüyor. Ankara 20°C, 33°C, Çankırı 19°C, 33°C, Eskişehir 18°C, 32°C ve Konya 21°C, 33°C hava durumuyla karşılaşacak. Yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra batı kesimlerinde, Aksaray, Niğde ve Karaman çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bolu 17°C, 30°C, Kastamonu 16°C, 29°C ve Sinop 23°C, 33°C hava koşullarıyla gözlenecek. Zonguldak 20°C, 27°C ise parçalı ve az bulutlu olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Ordu çevreleri ve Samsun'un iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Amasya 20°C, 33°C, Artvin 20°C, 28°C ve Samsun 24°C, 33°C hava durumuyla karşılaşacak. Trabzon 25°C, 30°C parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu geçecek. Erzurum 15°C, 31°C, Kars 14°C, 33°C, Malatya 20°C, 37°C ve Van 14°C, 29°C hava koşullarıyla gözlenecek.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi az bulutlu ve açık hava koşullarıyla geçecek. Diyarbakır 21°C, 40°C, Gaziantep 21°C, 36°C, Siirt 26°C, 38°C ve Şanlıurfa 25°C, 38°C az bulutlu ve açık hava koşullarıyla karşılaşacak.

Zonguldak Haberleri