Kıdemli Albay Yalınkılıç, 23 Ağustos 2021 tarihli ve 2021/423 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Zonguldak İl Jandarma Komutanı olarak görevlendirilmişti. Ancak, gece yarısı yayımlanan yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Yozgat'taki göreve getirildi.

Kırıkkale Komutanı Zonguldak'a Atandı

Diğer taraftan, Kırıkkale İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı olarak atandı.

Jandarma Albaybay Barış Cücen’in Özgeçmişi

1975 yılında Aydın’da doğan Kıdemli Albay Barış Cücen, 1996 yılında Kara Harp Okulu'ndan Jandarma Subayı olarak mezun olmuştur. Ardından Piyade Okulu (Tuzla/İstanbul), Jandarma Komando Okulu (Foça/İzmir) ve Jandarma Subay Okulu'nu (Ankara) tamamlamıştır. 1996-2010 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde çeşitli görevlerde bulunmuş; 2005 yılında Gürcistan’da Birleşmiş Milletler Askeri Gözlemcisi olarak görev yapmıştır.

Jandarma Albaybay Barış Cücen’in Yurt İçi ve Yurt Dışı Görevleri

2010-2014 yılları arasında Ankara’da Tanık Koruma Şube Müdürlüğü yapmış, ardından Bosna Hersek’te Türk Temsil Heyeti Başkanlığında Tim Komutanı olarak görev almıştır. 2014-2017 yıllarında Tunceli İl Jandarma Komutan Yardımcılığı, 2017-2020 yılları arasında ise Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. 2020-2021 yılları arasında Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, 2021 yılında ise Kırıkkale İl Jandarma Komutanı olarak atanmıştır.

Akademik Çalışmaları ve Aile Hayatı

Kara Harp Okulu Güvenlik Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanlığında "Suç Araştırmaları" üzerine yüksek lisans tezi bulunan Cücen, evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi! O köprünün çelik konstrüksiyonu yerleştirildi!

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ