Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, meclisin çevre sorunlarına yönelik önemli kararların alınacağı bir toplantı yapacağını duyurdu. Toplantıda, çevre kirliliğinin giderilmesi, korunması ve temizlenmesi amacıyla ihtiyaç duyulan ekipmanların temini için gerekli adımlar atılacak.

Çöp Konteynerleri İçin Bakanlıktan Yardım Talebi

Karaveli, özellikle çöp konteynerlerine acil ihtiyaç duyulduğunu ve mevcut mali imkânların bu ihtiyacı karşılamaya yetmediğini belirtti. Bu nedenle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yardım talebinde bulunulması gündemde. Yardım talebinin iletilmesi ve işlemlerin yürütülmesi için Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz’a yetki verilmesi konusunun görüşüleceği açıklandı.

KUKA Alımı İçin Finansal Destek Arayışı

Toplantıda ayrıca, çevre temizliği çalışmalarında kullanılmak üzere KUKA adı verilen özel temizlik aracının temin edilmesi de ele alınacak. Mevcut mali yetersizlikler nedeniyle bu aracın satın alınabilmesi için yine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yardım istenecek ve gerekli yetkilendirme için Genel Sekreter Ahmet Güral Karayılmaz'a yetki verilmesi görüşülecek.

Zonguldaklı sanatçı transfer oldu! Zonguldaklı sanatçı transfer oldu!

Zonguldak Haberleri

Kaynak: HABER MERKEZİ