ZONGULDAK

Zonguldak BEUN’da Duralı Anısına Panel Düzenlendi….

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN), Prof. Dr. Teoman Duralı anısına "Görgü ve Bilgi Arasında: Teoman Duralı’yı Anlamak" konulu panel düzenlendi.

Abone Ol

Farabi Kampüsü Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe akademisyenler, öğrenciler ve protokol üyeleri büyük ilgi gösterdi.

Protokolden Yoğun Katılım
Panele; Zonguldak Vali Yardımcısı Fatih Baysal, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Paça, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve MHP Zonguldak İl Başkanı Çağatay İpekçi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Özölçer: "Duralı, Bir Türk Münevveridir"
Açılış konuşmasını yapan BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Teoman Duralı’nın 78. doğum yıl dönümü vesilesiyle böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Duralı hakkındaki sözlerine de yer veren Özölçer, "Hocamız, yetiştirdiği öğrencileri ve fikirleriyle toplumumuza rehber olmuş bir aydındır. Felsefe alanında yaptığı çalışmalarla uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil etmiştir" dedi.

Teoman Duralı Bilim ve Felsefe Merkezi Açılıyor
Duralı’nın Zonguldak’a duyduğu derin sevgiye vurgu yapan Rektör Özölçer, "Hocamızın anısını yaşatmak için Üniversitemizde Teoman Duralı Bilim ve Felsefe Uygulama Araştırma Merkezini açacağımızı buradan ilk kez duyuruyorum" ifadelerini kullandı.

Duralı’nın Felsefi Mirası Konuşuldu
Panelde, Teoman Duralı’nın bilimsel ve felsefi düşünceleri ele alındı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun yaptığı oturumda, Duralı’nın felsefi mirası üzerine akademisyenler sunumlar gerçekleştirdi.

Deniz Duralı: "Zonguldak’a Sevgisini Kendi Sözleriyle Aktarmak İsterim"
Panelin ilk konuşmacısı olan Dr. Öğr. Üyesi Deniz Duralı, babasının Zonguldak’a olan sevgisini, kendi sözlerinden aktararak paylaştı. Ayrıca, BEÜ’de açılacak Felsefe Bölümünün alanında en iyi yerlerden biri olmasını ümit ettiğini belirtti.

Duralı’nın Uluslararası Çalışmaları Anlatıldı
Bir diğer konuşmacı olan Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Teoman Duralı’nın Endonezya, Tayland ve Singapur’da öğretim üyesi olarak görev yaptığını ve bu süreçte gerçekleştirilen bilimsel araştırmalara katkı sunduğunu belirtti. Duralı’nın, medeniyet ve ahlak üzerine olan derin analizlerine de vurgu yapan Açıkgenç, onun düşüncelerinin gelecek nesillere özgün bakış açıları kazandıracağını ifade etti.

Felsefe ve Bilimde Özgün Çizgi
Prof. Dr. Durmuş Günay, Duralı’nın felsefe ve bilim görüşü üzerine yaptığı konuşmada, onun yetiştirdiği doktora öğrencilerinin farklı perspektiflere sahip olmasının, düşünce çeşitliliğine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu dile getirdi.

"Hem Aynı Hem Başka"
Panelin son konuşmacısı Prof. Dr. Kenan Gürsoy ise, Teoman Duralı’nın eleştirel ve farklı düşünce dünyasını benimseyerek bilime katkı sunduğuna dikkat çekti. Duralı’nın, "hem aynı hem başka" diyerek farklı görüşlerden gelen insanlara değer verdiğini belirtti.

Panel, Genel Değerlendirme ile Sona Erdi
Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun panelin genel değerlendirmesini yapmasının ardından oturum sona erdi. Panelistler, etkinlik sonunda teşekkür belgeleriyle onurlandırıldı ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle program tamamlandı.