ZONGULDAK

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem’den Çöp Açıklaması!

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Çöpler toplanıyor, nereden bakıldığına bakmak lazım, emekliliği hak edenlere teklifte (temizlik, çöp toplama işi) bulunacağız, çöplerin fotoğraflarına saatlerine varana kadar bakıyorum, inceliyorum” dedi.

Abone Ol

Belediye Başkanı Erdem’den Çöp Açıklaması!

“Çöplerin Fotoğraflarına Bakıyorum, İnceliyorum”

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, “Çöpler toplanıyor, nereden bakıldığına bakmak lazım, emekliliği hak edenlere teklifte (temizlik, çöp toplama işi) bulunacağız, çöplerin fotoğraflarına saatlerine varana kadar bakıyorum, inceliyorum” dedi.

Belediye Başkanı Erdem, gazeteci Orhan Akyüz’ün ziyaretinde, “Zonguldak Belediye Başkanlığının sorumluluk alanlarındaki yerleşim birimlerinde  çöplerin düzenli toplanmadığından sağlık açısından ciddi tehlike oluşturmasının yanı sıra görüntü kirliliğine de yol açtığını, ayrıca caddeler ile belirli güzergahların da yıkanmadığına yönelik şikayetlerde bulunulduğuna şahit oluyoruz. Bu konuda değerlendirmede bulunmak istermisiniz?” şeklindeki soruyu yanıtladı.

“ÇÖPLER DE TOPLANIYOR, YOLLAR YIKANMA DA YIKANIYOR, NEREDEN BAKILDIĞINA BAKMAK LAZIM”

Başkan Erdem, şöyle konuştu:
“Çöpler de toplanıyor, yollar yıkanma da yıkanıyor, tabii ki nereden bakıldığına bakmak lazım. Ama şu da bir gerçek, İŞKUR’dan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu)  gelen TYP (Toplum Yararına Program) kapsamındaki işçiler (temizlik, çöp toplama işi) çalışıyor, Zonguldak Belediyesinin kendi bünyesindeki işçiler değil.
Şimdi tekrardan aynı işlerin Valilik tarafından bizlere verilmesi lazım İŞKUR kapsamında, çünkü onların görev süreleri bitti.”

“EMEKLİLİĞİ HAK EDENLERE TEKLİFTE (TEMİZLİK, ÇÖP TOPLAMA İŞİ) BULUNACAĞIZ”

Başkan Erdem, şöyle devam etti:
“Şimdi yeniden biz belediyemizin şirket bünyesinde çalışanlardan emekli olmaya hak kazanan vatandaşlarımızdan buraya işçi aktarmaya çalışacağız, çalışmak istiyor musunuz diyerek. Kabul edenler olursa, 
çalışmak isterlerse, buyurun çalışın diyeceğiz. Yani emekliliği hak edenlere teklifte (temizlik, çöp toplama işi) bulunacağız. Sürekli kamuoyunun gündeminde olan bir konu.”

“ÇÖPLERİN FOTOĞRAFLARINA SAATLERİNE VARANA KADAR BAKIYORUM, İNCELİYORUM”

Gelişi güzel çöp atılmaması konusunda da hassasiyet gösterilmesinin önem arz ettiğine dikkati çeken Başkan Erdem, “Vakitli vakitsiz çöplerin atıldığı fotoğraflara saatlerine varana kadar bakıyorum, onları inceliyorum. Mesela yatak bırakıyor, koltuk takımı bırakıyor, mesela torbayı atarken torbanın yarısı konteynırın içinde, yarısı dışında, onu dahi içine atmaya tenezzül etmeyen bir kesim var. Tabii ki zaman zaman da aksaklıklar oluyor, sadece personel eksikliğinden kaynaklanıyor” diye konuştu.